Само в 7DniFutbol.bg

Левски няма да позволи гавра със Стойчо! Вижте какво ще предприемат “сините”

7 Dni Futbol10.08.201540

От Левски няма да останата безучастни при положение, че наставникът на тима Стойчо Стоев бъде наказан от Дисциплинарната комисия. Както е известно, наставникът на „сините” беше изгонен при победата на тима с 1:0 като гост на Черно море. Повод за решението на съдията Вихрен Манев беше невъздържаното поведение на Стоев, когато беше ударен с бутилка след гола на „Левски”.

От „Герена” ще претендират, че избухването на треньора е вследствие на поведението на феновете на Черно море и няма да позволят БФС да се изгаври за втори път с наставника. Стоев изгледа от трибуните равния 2:2 с Литекс преди 2 седмици, защото “системно напускал треньорската зона на мача срещу Ботев Пд”. Тогава “сините” замълчаха, но това няма да се повтори.

Самият Стоев призна, че преди инцидента с бутилката той е бил замерян и с камъчета от привържениците на „моряците”.

Сега Стойчо Стоев е заплашен от наказание между един и пет мача. В правилника няма предвиден случай с изритана бутилка към терена и това попада в графа „Други” – точка 34, алинея 1, точка 6. Това предвижда санкция от 500 лева и лишаване от права за един мач. Наказанието може да скочи до пет мача, ако съдията е описал в доклада си, че поведението на треньора на „Левски” е опит за саморазправа. Глобата пък може да нарасне на 1000 лева, ако Стоев е оспорвал решението на рефера да бъде отстранен. Каквото и наказание  да решат да наложат от ДК “сините” няма да позволят треньорът им да падне жертва на фенщината във Варна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *