Само в 7DniFutbol.bg

Велики! Фенове извадиха гаф на Лудогорец, който оставя ЦСКА във “В” група

7 Dni Futbol08.08.201551

Феновете на ЦСКА обвиниха в двоен аршин БФС. Поводът за това е казус с Лудогорец, който наподобява сегашния с ПФК и ФК ЦСКА. Става дума за първите дни на Кирил Домусчиев като шеф на Лудогорец, когато той в съдействие с БФС нарушават законите.

 

Прочетете позицията им и вижте за какво става въпрос:

Обяснете как дадохте лиценз на “Лудогорец 1945” ЕАД през 2011, при положение че това дружество бе регистрирано в ТР през м. септември 2010, а през сезон 2010/2011 промоция за “А” ПФГ спечели отборът на ЮЛНЦ “Лудогорец 1945” с бивше наименование до лятото на 2010- “Разград 2000”, и НЯМА ДОПУСТИМ ПРАВЕН СПОСОБ за каквото и да е правоприемство между едно ЮЛНЦ и каквотои да е търговско дружество!? ЛК е издала лиценз за професионален ФК през 2010г. на ЮЛНЦ( юридически лица с нестопанска цел), а през 2011 на съвсем различен субект- ЕАД със същото наименование. А последното пък към момента на подаване на документите за издаване на лиценз за участие в “А” ПФГ през пролетта на 2011г., даже не е участвало дори и в аматьорския футбол със свой представителен отбор! Всичко е било правено за да се угоди на мажоритарните акционери в тези дружества!
Никой не бива да оспорва резултатите на отборите!
Въпросът е принципен- иде реч само и единствено за компетентност, за порочни практики, за съмнения в “двоен аршин”, за незачитане на нормите в държавата и автономните норми на БФС.Не съществува правен способ за преобразуване на ЮЛНЦ в търговско дружество, няма правен способ за приобретяване на активите и пасивите на едно ЮЛНЦ от страна на търговско дружество. Такова приобретяване е познато като сделка с търговско предприятие, а правната уредба на ЮЛНЦ не познава понятието “търговско предприятие”. Същата правна уредба познава само и единствено понятието ” имущество”. В обхвата на това имущество обаче не влизат членствените права в БФС и произтичащите от тях други такива! Членствените права в БФС са от категорията “права с оглед на личността” и са непрехвърлими!
Ето защо нито “Лудогорец 1945” ЕАД може да придобива такива права от ЮЛНЦ “Лудогорец 1945”, нито “Ботев”.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ