Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА ще го има! Ганчев надмина дори Ципрас с това!

7 Dni Futbol05.08.201531

Новият силен човек в ЦСКА Гриша Ганчев е предложил да изплати по 10% на всички кредитори на клуба, за да се откажат от останалата сума, която имат да получават, твърди вестник “България Днес”.

Става въпрос за бивши футболисти и мениджъри, които са минали през клуба. Това е била първоначалната идея на боса на “червените” да изчисти задълженията към тях, които са в размер на над 10 милиона лева. След като е ударил на камък, Ганчев е прибегнал към нов вариант за чистене на дълговете. В края на месеца той учреди ново дружество, наречено “ФК ЦСКА”. С този ход босът ще се опита да не плаща на малките кредитори, а само на най-големия – НАП. Сумата, която клубът дължи на държавата, е над 11 млн. лева.

За подобно нещо намекна и спортният директор на ЦСКА Пламен Марков. Той разкри, че новоучреденият клуб ще плати дълговете към държавата. По този начин той индиректно намекна, че няма да бъдат платени задълженията към бивши футболисти и мениджъри.

“Регистрацията излезе в Търговския регистър. Този нов клуб като юридическо лице вече съществува, но нека не изпреварваме събитията. До 1-2 дни всичко ще бъде окончателно решено и тогава можем да говорим. Не че има нещо за криене. Искаме клубът да продължи във “В” група и именно това е целта на неговото създаване”, обясни Марков.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *