Само в 7DniFutbol.bg

Ганчев пое ЦСКА и веднага го изправиха пред съда! Грози го затвор

7 Dni Futbol04.08.201551

Човекът, който осигурява финансирането на ЦСКА – Гриша Ганчев се яви тази сутрин в спецсъда, предаде Topsport.bg.

Бизнесменът е обвинен, че е ръководил престъпна група за укриване на данъци, както и, че заплашил с убийство бившия шеф на НАП – Красимир Стефанов.

Футболният бос бе предаден на съд още в края на м.г., но магистратите върнаха делото на разследващите заради допуснати неясноти и процесуални нарушения.

Според държавното обвинение Ганчев ръководил банда, укрила данъци за общо 711 580 лева. Като нейни членове са обвинени сина му Данаил, изпълнителните директори на “Литекс комерс” Милко Димитров и Емилия Станоева, предшественичката им Камелия Мирчева, Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев, Красимира Гроцева и Тодор Симеонов.

Гриша Ганчев е привлечен към наказателна отговорност и за това, че склонил сина му Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да укрият въпросните данъци. Според прокуратурата футболният бос е действал като подбудител в престъпната схема, другите трима – като извършители, а останалите обвиняеми – като помагачи.

Делото стигна до съда, след като защитата на самия Ганчев поиска през октомври м.г. то да бъде вкарано в съда или прекратено заради изтичането на 2-годишния срок. То започна в началото на май 2012 г., когато антимафиоти и данъчни нахлуха в офисите на “Литекс Комерс”.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *