Само в 7DniFutbol.bg

И на върха е…Берое! Това е шансът на България срещу Гела

7 Dni Futbol03.08.201567

Берое стъпи на върха в “А” група! Не му се е отдавало от 1986 година. Вярно, трети кръг е. Вярно, мачът на Литекс не минал, но това са подробности. Берое е там, където този отбор трябва от тук нататък да се стреми да остане. Защото той е шансът на България срещу Гела! Не невзрачния тим на Левски, нито дори бодрата банда от Ловеч, живееща на прага на закриването, за да го има ЦСКА. Берое и само Берое е онова нещо, което може да се противопостави на натрапвания ни делиормански футболен деспотизъм.

Днес Веско Пенев и компания имат мисията на Васко Драголов и компания от онова време на мрачния Шпатовизъм. Тогава пловдивските велможи в Политбюро искаха да направят ведомствената Тракия шампион. Не успяха. България не им даде. Тя игра Берое да стане шампион. И той стана! Теньо Минчев поведе отбор, който си вярваше. Не в началото, но в един момент, когато оглави класирането разбра, че това е неговото място.

Днес Берое на Хубчев трябва да осъзнае, че няма място за отстъпление. Второто, третото място в това хилаво първенство не могат да са успех. Не и когато имаш уникалната възможност да свалиш днешния еквивалент на Шпатовата Тракия – Геловия Лудогорец. На Берое ще помагат всички, и Левски, и Литекс, и Монтана! Стига самият Берое да разбере мисията си.

 

7 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ