Само в 7DniFutbol.bg

Гриша Ганчев изчиства дълговете на ЦСКА и вади държавата от сметките

Гриша Ганчев ще поеме дълговете на ЦСКА към “Лира”, Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Задълженията ще бъдат прехвърлени на бизнесмена чрез цесия. Целта е в крайна сметка да се получи мажоритарен дял в съвета на кредиторите, пише 24 часа.

В четвъртък изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров е подал документ за стартиране на процедурата по несъстоятелност. Най-важното е да се определи датата, от която тя започва.

След това се назначава синдик, който определя точно дълговете на дружеството. Свиква събрание на кредиторите, което пък от своя страна вместо надзорен и управителен съвет прави свой такъв. В крайна сметка след приключването на всички процедури се взема окончателното решение дали има шансове за оздравяване.

Точно заради съвета на кредиторите Ганчев ще събере повечето дългове при себе си, за да не може държавата като най-голям кредитор в момента да заяви окончателен фалит на дружеството. Феновете на ЦСКА се опасяват, че точно това е основната цел, след като в момента се правело всичко, за да се помогне на Левски да излезе от кризата и то пред очите на всички.

Над 11 милиона са дълговете на ЦСКА към НАП, но при процедура по несъстоятелност се гледа нетното задължение, без лихвите, когато се определя тежеста в съвета на кредиторите. Според плановете до месец-два трябва всичко да е изчистено юридически, за да се премине към стабилизирането на дружеството.

Гриша Ганчев е уверил треньори и футболисти да не се притесняват за това, което става в клуба, а единствено да гонят победите от началото на сезона в Югозападната “В” група. На 9 август ЦСКА е домакин на “Струмска слава”. Все още обаче заради БФС не е ясно в колко часа ще е мачът и дали ще се предава по телевизията.

Във вторник е трябвало да бъдат изпратени програмите на различните канали заради телевизионните приложения, които се правят. В петък всички са били информирани, че такива за “Диема”, “Диема Спорт”, “Диема Спорт 2” и “Канал 3” няма да бъдат пуснати заради неяснота около футболните мачове, които ще се предават.

От БФС притискат ЦСКА първата среща да се играе в петък, когато няма двубой от “А” група за пряко предаване, или пък предвиденият ще бъде преместен за понеделник. Другият вариант е да се рита от 16 часа, което през август е убийствено за футболисти и зрители. Преговорите вървят вече два дни, но нито една страна не иска да отстъпи.

Според предварителната програма мачът трябва да е в неделя от 18 ч, когато са и останалите срещи от кръга. “Червените” обаче изпратиха молба всичките мачове до края на септември да се играят на осветление.

Всички места под козирката на стадион “Българска армия” вече са продадени с абонаментни карти. Включително и тези, които се пазеха за журналисти. ЦСКА бе единственият тим без журналистическа ложа в елита.

ЦСКА направи сериозен жест към привържениците си. Контролата с израелския “Ашдод”, която трябваше да се състои в неделя, 2 август в Правец, бе преместена за стадион “Българска армия”. Мачът е с начален час 20, за да падне малко жегата, която продължава да мори столичани.

Така това ще е последната проверка преди началото на сезона в трета дивизия. В историята на ЦСКА там е играл единствено вторият отбор на тима, но с неговото име, като на втория сезон печели промоция за “Б” група.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *