Само в 7DniFutbol.bg

Лупи в атака: Мултимилионери закопаха умишлено ЦСКА

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов се завърна ударно в медийното пространство, разказвайки приказки от “1001 нощ” за състоянието на “армейците”.

Пред TV7 Лупи бе категоричен, че е оставил клуба в отлично състояние, а наследниците му са го съсипали. Нещо повече – Томов бе категоричен, че ЦСКА умишлено е бил докаран до фалит и “В” група от Милко Георгиев и Ивайло Манджуков.

“Пращането на ЦСКА във “В” група е целенасочено действие на определени сили, категоричен бе Лупи. – Когато напуснах клуба, ЦСКА беше на първо място в “А” група, кандидат шампион. Дадох акциите на хора, които имат пари, мултимилионери.

Защо този човек взе клуба, обеща публично да плати лиценза, а след това не само, че не плати, но и разпусна отбора. Това, което се допусна с ЦСКА е нарочно, убеден съм. Нямаше как тази малка сума от порядъка на 700-800 хиляди лева да не бъде платена, за да остане в “А” група.

Още по-скандалното е разпускането на отбора, който имаше трима играчи с готови оферти за над 4 млн. евро. Сума, която щеше да е достатъчна да се платят доста от задълженията на клуба. Нивото на българския футбол пада рязко надолу. Рязко!

Има хора, които не се интересуват от нашето първенство, а от Европа, защото там са парите. Те искат да нямат конкуренция и да си трупат шампионските титли”, категоричен бе Томов. Той подкрепи новия собственик Гриша Ганчев, наричайки го “състоятелен бизнесмен, който ще вкара ред в клуба”.

Томов не пропусна да коментира и двама босове, които се оттгелиха от футбола – Тодор Батков от “Левски” и Николай Гигов от “Локо” (Сф). “Сълзите на Батков, когато напускаше, бяха искрени. Той и Гигов даваха облика на българския футбол”, обобщи Лупи.

В същото време пореден футболист осъди ЦСКА. Става въпрос за уругваеца Игнасио Варела, който спечели иск за 70 000 евро, информираха от УЕФА. ЦСКА има 30 дни да плати сумата, иначе ще има по-сериозни санкции.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *