Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА ще поиска процедура за обявяване в несъстоятелност

До няколко дни ЦСКА ще обяви несъстоятелност. “Червените”, които имат близо 30 млн. лв. дългове и изгубиха професионалния си лиценз, няма как да продължат по този начин.

Изпълнителният директор Александър Тодоров е човекът, натоварен със задачата да внесе документите в Софийския градски съд, пише в “7 дни спорт”. След това на свое заседание съдът трябва да ги разгледа и да назначи синдик, който да сформира комитет на кредиторите.

Това е процедурата, в която ще бъде вкаран клубът и под управлението на синдик ЦСКА ще изплаща своите дългове с обезпечения, а и без обезпечения по предварително одобрена оздравителна програма. Така дружеството ще може да работи.

Интересното обаче е, че в периода на управление на синдик именно той и комитетът на кредиторите ще вземат решения относно това кой ще бъде с приоритет при получаването на парите си и в какъв период каква част от тях ще получава.

Твърди се, че от ЦСКА бързат да стартират тази процедура, като се надяват така да бъдат спестени някои големи задължения в частта с частните кредитори.

Сумата, която “червените” дължат на частни лица е около 12 милиона лева и шефовете се надяват да я намалат освен чрез сконтирне и със синдик. Задължението към НАП, което е 10,6 миилона лева ще започне да се изплаща след одобрението на оздравителния план.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ