Само в 7DniFutbol.bg

Иво Тонев: Няма да допусна да превишим бюджета дори със 100 лева

7 Dni Futbol12.07.201550

Единият от новите собственици на Левски – Иво Тонев, обеща изключително строга финансова дисциплина на „Герена” след края на ерата Тодор Батков. По неговите думи няма да се допусне да има и 100 лв. преразход, защото общите дългове на клуба са вече над 5 млн. лева.

„Към днешна дата около 4,7 млн. лева дължим към НАП и още около 800 хил. лв. са оперативни задължения към различни фирми и доставчици, с които работим. Задължението към НАП е обезпечено и целта, която сме си поставили, е в следващите три години да го изчистим. По тая причина бяха намалени отново заплатите. По тая причина беше намален и бюджетът на първия отбор и си даваме сметка, че най-важното нещо е да изплатим задълженията, които имаме. Това няма как да се случи за 6 месеца или една година. По тая причина ще държа най-много да има изключително строга финансова дисциплина. Рамките, които съм задал на Константин Баждеков като финансови директор и на Георги Иванов като спортен директор – от тези рамки няма да допусна да излезем дори и със 100 лева повече”, категоричен бе Иво Тонев в предаването „120 минути” на bTV.

Той благодари на всички свързани с Левски, че са били търпеливи през пролетта, когато на практика никой не е получавал пари.

„Публична тайна е, че никой в клуба до 15-20 май не беше получавал заплати и всички пари, които постъпваха в клуба, отиваха за дълговете. Много помогна и кампанията „Левски е твой”. Благодарение на задружните усилия на всички успяхме от 1,7 млн. лева да погасим сума, която е над 1 530 000 лв. до днешна дата. Това стана от първите дни на февруари до 31 март. Април и март подписахме споразумение с всички хора, на които дължим пари, и ги изпълняваме коректно”.

Тонев не приема Левски като авантюра с неясен край. „Левски не може да бъде авантюра. Без ентусиазъм човек не бива да се захваща с нищо, а още по-малко не бива да се захваща, ако няма ясен план точно какво трябва да свърши. Отговорността, с която сме се нагърбили. е много голяма. Всички си даваме сметка за какво става дума. Пролетта беше много тежка за някои отбори в А група, включително и Левски. За наша радост ние съумяхме да получим и лиценз за А група, и лиценз за Европа. С изключителна финансова дисциплина”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ