Само в 7DniFutbol.bg

Балъков развя бялата кърпа, вижте мотивите му

7 Dni Futbol10.07.201540

Треньорът на Литекс – Красимир Балъков, подаде оставка. По-късно през деня ръководство на клуба от Ловеч ще излезе с официално становище по случая. Късно снощи “оранжевите” отпаднаха изненадващо от турнира Лига Европа след равенство у дома 2:2 срещу латвийския Йелгава. Първата среща между двата отбора завърши наравно 1:1.

Наставникът обясни мотивите си за това решение и отново се оправда със съдията за отпадането от Лига Европа.

“Снощи до късно анализирахме. Тази сутрин взех едно решение за себе си, което не мога да не взема. Отпаднахме още в първи квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Лично си подавам оставката. Отпадането от надпреварата е единствената причина да я подам. Не беше лесно да взема това решение, но в края на краищата понякога фактите са по-важни от всичко останало. Най-голямата вина за отпадането на Литекс е в съдийството. Без да се оправдавам, защото не съм човек, който се оправдава, но фактът, че от трите гола, които ни вкара Йелгава, два са следствие на абсолютни грешки на съдиите, а капакът беше вторият гол, който получихме снощи от явна засада. Просто нямам думи. Казах на футболистите, че подаването на оставката ми няма нищо общо с тях. Те направиха голяма крачка в своето развитие. Не сме играли с някой изключително опитен тим. Ние градихме млад отбор. Залагахме на млади играчи от школата и тази година решихме да привлечем двама-трима по-опитни. За съжаление играчите дойдоха доста късно и не можахме да ги използваме пълноценно. Състезателите дадоха всичко от себе си. Решаваща за психологията на мача беше ситуацията с втория гол на Йелгава. Говорих с ръководството и цяла нощ мислих. Гледах мачовете, но пред факта, че отпаднахме и боговете мълчат. Смятам, че е правилно да си подам оставката”, заяви Балъков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ