Само в 7DniFutbol.bg

Треньорът на ЦСКА: Като шеф Гриша Ганчев е на светлинни години пред останалите

Христо Янев определи Гриша Ганчев като най-добрия футболен ръководител, с който е работил в България.

Новият старши-треньор на ЦСКА даде интервю за bTV, в което даде да се разбере, че нито за секунда не се е колебал дали да поеме треньорския пост на “армейците”, макар и във В група.

Янев сподели, че е наясно с какво се захваща и е подготвен за предизвикателството, което му предстои начело на ЦСКА. Новият треньор каза, че все още изчаква отговор от някои от играчите, които е набелязал за ЦСКА.

Той призна, че последният му престой като футболист на “Българска армия” е оставил трайна и негативна следа в съзнанието му.

“Работим по селекцията. Говорено е с имена, които влизат в нашите планове, но все още изчакваме отговорите им. На този етап ще разчитаме само на българи, които знаят какво е марката ЦСКА“, коментира новият старши треньор на ЦСКА Христо Янев.

„Червените“ са на подготовка в Тетевен, като лагерът им там ще продължи до 14 юли. Планирани са и две контроли.

„Знам какво ни очаква, подготвил съм се психологически. Ще се опитам да предам опита, който натрупах в Миньор Перник. Момчетата трябва да се абстрахират от всичко и да разберат, че какъвто е теренът за останалите, такъв е и за нашия отбор“, заяви Христо Янев на въпрос дали лошите терени могат да повлияят на представянето на отбора.

„Моето виждане е, че трябва всеки ден да се работи максимално, всеки от нас да дава всичко, на което е способен. От там нататък ще се приспособяваме към терен, съперник, условия. Чувствам се достатъчно добре да играя футбол. Отношението в последните години към българските футболисти обаче не ми хареса. Това е едно от нещата, което ме накара да спра. От другата страна на барикадата ще се опитам да покажа на тези момчета отношение, което заслужават“, коментира още Янев и продължи:

„Разговарях с господин Ганчев, извика ме при него. Проведох разговори и с господин Инджов, в които нито за секунда не се колебах за това, какво решение трябва да взема. Много хора ми се обадиха, дори такива, които в последните две години ме бяха забравили тотално. Това е моментът, в който трябва да разбера кои са били хората до мен в трудните и тежки моменти и кои искат да се възползват от ситуацията.“

„Знам какви са очакванията към всеки един. Сега ми е ясно, че върху мен пада тежък товар да направим нещо с отбора, което да остави следа в историята на ЦСКА и по най-бързия начин да се върнем в професионалния футбол“, заяви още Христо Янев, а на въпрос може ли да сравни управлението на различните ръководства, при които е бил футболист – Васил Божков, “Титан”, Гриша Ганчев, то Христо Янев отговори:

„Като политика, отношение и всичко останало, ръководството на господин Ганчев в Литекс е на светлинни години от всяко останало – ясна организация, цел и правила. На мен това ми дава самочувствие в работата, която ще върша занапред.“

Снимка bTV

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ