Само в 7DniFutbol.bg

Ицо Янев не иска Карачанаков в ЦСКА, прехвърлят акциите до дни

Новият треньор на ЦСКА Христо Янев не дава и дума да се чуе за привличането на Антон Карачанаков на “Армията”.

Крилото минава за един от любимците на новия собственик Гриша Ганчев. Бизнесменът на няколко пъти направи опити да го вземе в Литекс, но се провали. Карата е свободен агент и е склонен да обмисли предложение от страна на “червените”, но за момента такова няма, съобщана “Меридиан мач”.

Не е ясно защо обаче Христо Янев се дърпа за трансфера. Карачанаков изкара няколко месеца в руския Балтика, но вече е свободен агент. Евентуалното му привличане в ЦСКА би могло да донесе и бъдещ приход на клуба. Ако той успее да си върне добрата форма, има шанс дори да привлече интерес на клубове от Европа.

За “червените” Карата изигра доста силни мачове и се превърна в любимец на феновете. По време на кризата през 2012 година, юношата на Пирин бе един от малкото, които показаха лоялност към клуба в този труден период. Към него има оферти и от други български отбори, но той ще изчака до последно решението на “армейците”.

Междувременно стана ясно, че прехвърлянето на собствеността в клуба ще стане до дни. Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров категорично отрече пред “Тема спорт” появилите се информации, че Ивайло Манджуков и Милко Георгиев ще запазят акциите си, а новите благодетели Юлиян Инджов и Гриша Ганчев ще действат в сянка. Според Тодоров това не е вярно и акциите ще бъдат прехвърлени съвсем скоро.

“Драми няма, всичко е наред. Не е имало “засечки” на сделката, каквито писания се появиха. Някои от хората, които са свързани с процеса по прехвърляне на акциите, не бяха в България, така че нямаше как да се осъществи това нещо. Вероятно през следващата седмица прехвърлянето ще е факт и ЦСКА ще има нови собственици”, обяви Тодоров.

Той също така потвърди, че няма да остане директор на “Армията” и ще си вземе почивка от футбола.

“Вече се нуждая от почивка. Седващото ръководство ще избере нов директор. Трябва да се изберат членовете на Управителния съвет и един от тях ще има ролята на изпълнителен директор. Вероятно аз ще остана в ЦСКА само до края на месеца”, поясни босът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *