Само в 7DniFutbol.bg

Йоргачевич: Другите не ме интересуват! Казах и останах в Левски!

7 Dni Futbol03.07.201572

Вратарят на Левски Боян Йоргачевич остана на „Герена”, въпреки кризата и злощастния край на миналиящ сезон. Стражът имаше оферти, но бе първият, който без увъртания или време за размисъл прие новите финансови условия. По всичко личи, че именно около него и другите останали легионери Прохазка и Бедоя ще се гради обликът на новия Левски. Съжалява ли сърбинът, че остана в крайна сметка, може ли тимът да се справи с детската градина, която тренира под ръководството на Стойчо Стоев и докъде ще стигнат силите на отбора, четете в интервюто, което Йоргачевич даде за „Меридиан Мач”.

Бояне, каква е оценката ти за контролата? Срещнахте съперник от „А“ група и победихте…
– Добра проверка се получи. Не е сега моментът обаче да се правят някакви генерални изводи и оценки. Истината е, че за Левски бе важно да се видят в игра всички тези млади момчета, с които е пълен отборът.

– Как върви подготовката до момента?
– Добре се подготвяме. Чувствам се отлич-но. Резултатите в контролите изобщо не са най-важните, а е по-решаващо треньорът да направи селекция от тези млади таланти. В тези моменти ще стане ясно кои от тях стават за мъжкия футбол и са готови за Левски и кои не. Това е най-важното в момента.

– Играл ли си в толкова млад отбор?
– По принцип е хубаво да има млади футболисти. Може би в чак толкова неопитен отбор не съм бил.

– Притеснително или приятно е да си заобиколен от толкова малки таланти?
– Нормално е да не е приятно да играем само с деца. Но аз мисля, че до края на седмицата ще дойдат още футболисти и ще се изгради един много силен и боеспособен отбор. Това е важното за мен. Вярвам, че всичко ще се оправи. Не искам да кажа, че тези момчета, които са тук, са слаби. Те обаче са доста млади. Този лагер е шанс да се види на кои от тях може да се разчита за в бъдеще и на кои не.

– Показа страхотен морал, като остана при намалени пари. Съжаляваш ли за това?
– Аз казах и преди – не искам да бягам от клуба, когато ситуацията е тежка. Ако всичко беше наред, тогава може да си тръгнеш, но да напуснеш кораба, когато е лошо, е недопустимо за мен. Благодарен съм на Левски, че ми подаде ръка и повярва в мен. Това е моят начин да се отблагодаря, като остана и помогна да постигнем някакви по-добри резултати.

– Имаше ли наистина оферти към теб? Говореше най-усилено за Динамо (Букурещ)…
– Това е без значение. Аз казах, че искам да играя в Левски и приех новите условия без изобщо да се замислям. Оттам-нататък други оферти не са ме интересували.

– Как гледаш на ситуацията като цяло в българския футбол? Така и няма да имаш май шанса да изпиташ дерби с ЦСКА.
– Ситуацията следя почти изцяло през медиите. Не съм толкова запознат с всичко, което се случва в тези клубове. Да ви кажа честно ми е неприятно, жал ми е за тези отбори, за футболистите в тях, които не са виновни. Големи клубове няма да са в „А“ група. От друга страна това показва, че футболният ви съюз си върши добре работата и следи правилата да се спазват. Жал ми е за ЦСКА и Локо (Сф), но нищо не мога да направя. В крайна сметка мен ме интересува само и единствено какво се случва в Левски.

– След като обяви, че оставаш, постави цел отборът да се бори за титлата. Вярваш ли, че е възможно?
– Вярвам на ръководството, че ще съумее да изгради добър отбор. Ако това се случи, всичко е възможно. Сега е важно обаче да се подготвим по най-добрия начин.

2 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *