Само в 7DniFutbol.bg

Продават отделно тв правата на ЦСКА, мизата стига 10 000 лева на мач

За първи път в историята излъчването на мачовете във „В“ група ще струва пари. Разбира се, това се обуславя от факта, че за първи път ЦСКА е в трета дивизия на родния футбол.

БФС и клубовете мислят варианти, при които да се променят условията по сега съществуващия договор с Канал 3, който излъчваше миналия сезон двубоите от трета лига, без да плаща за правата, съобщава “Труд”. Но с промяната на ситуацията и интереса, който се очаква да има към двубоите на ЦСКА и „Локомотив“ (Сф), ще има изменения.

Вариант е да се продаде пълен пакет на тв канал, който е заинтересуван, независимо дали е Канал 3 или друг. Контрактът на тази телевизия е и за следващия сезон. Вече две медии са проявили интерес, без да има оферта. За конкретика БФС изчаква 22 юли, когато изтича срокът за регистриране на клубовете във „В“ група. Тогава ще се знае колко мача ще имат грандовете и други детайли.

Целта е всички мачове на ЦСКА да вървят на живо. Възможно е да се стигне до изваждане само на армейците и „Локо“ (Сф) и продаването на правата върху техните мачове отделно. Калкулирането на цената ще дойде на базата на тази за излъчването на двубоите от „А“ група, като вероятно сумата ще бъде намалена наполовина предвид нивото на съперниците в трета дивизия. Очаква се 38-те мача на ЦСКА при 20 отбора в дивизията да струват по около 10 000 лева на двубой.

Почти сигурно интересът към останалите срещи, в които не играят ЦСКА и „Локомотив“, няма да е сериозен. Но дори да се стигне до отделно продаване на права само на двата тима, другите отбори от Югозападната „В“ група ще получат твърд процент за участието си в първенството, което е обект на тв излъчване.

Заплати от 5000 лева в аматьорския ЦСКА

Около 5000 лева ще бъдат максималните заплати в ЦСКА през новия сезон, което си е на ниво “А” група. Така се очаква много бързо да се направи сериозен отбор.

Янаки Смирнов, голмайстор на “Локо” (Горна Оряховица) и Кристиян Узунов са вероятните нови имена в селекцията на Христо Янев за новия сезон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ