Само в 7DniFutbol.bg

Пловдивчанин и бивш шеф на Хасково поемат Локо Сф

7 Dni Futbol02.07.201560

Локомотив (София) вече на практика има нови собственици, а встъпването им във владеене на клуба ще се официализира на 9 юли, разбра “24 часа”. Досегашният финансов благодетел на “железничарите” Николай Гигов прехвърля акциите си на пловдивския бизнесмен Мирослав Касев и бившия президент на Хасково Димитър Петков.

Най-дългогодишният бос в българския футбол преговаря с двамата кандидати за Локо 3 дни. На 9 юли ще се проведе общото събрание на клуба. Тогава ще бъде извършена смяната на караула. След това предстои да стане ясно какви са плановете на Касев и Петков за столичните “железничари”.

Локо завърши на трето място през миналия сезон в “А” група, но остана без лиценз заради задължение към НАП. Това накара Гигов да се оттегли от футбола и да обяви, че ще преотстъпи безплатно акциите си. С вземането на клуба Касев и Петков наследяват и дълговете на “червено-черните”, които общо са към 2,5 млн. лева.

За двамата се знае, че притежават голямо количество замеделски земи и развиват бизнес с тях. Петков бе президент на Хасково през 90-те години на миналия век.

При вариант за участие в Югоизточната “В” група “железничарите” ще имат по-малко от месец време за организация и подготовка на отбора. Заявки за тази аматьорска дивизия се приемат до 20 юли, а сезонът в нея започва на 8 август.

В момента Локо разполага само с юноши, тъй като всички футболисти от бронзовия тим си намериха нови отбори или продължават да търсят такива.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ