Само в 7DniFutbol.bg

Нов собственик в Локо Сф

7 Dni Futbol30.06.201570

Локомотив (София) се очаква съвсем скоро де се сдобие с нов собственик. Най-вероятно това ще бъде пловдивският бизнесмен Мирослав Касев. Той е бивш арендатор на “Новотел Пловдив”.

В последните няколко дни са водени преговори между Николай Гигов и Касев, като до момента те вървят успешно. Нещата отиват към положителна развръзка за клуба, като остават само последни разговори. В близките дни се очаква да има официално потвърждение за сделката.

Както е известно, досега имаше двама фаворити за пакета акции на Локомотив. Това бяха бившият благодетел на Вихрен (Сандански) и Локомотив (Пловдив) Константин Динев, както и дългогодишният член на управата на “железничарите” Иван Василев. Те бяха опции, преди на сцената да излезе Мирослав Касев, който вече е фаворит да стане нов собственик на клуба от “Надежда”. Всичко ще стане ясно на 9 юли. За тогава е предвидено Общо събрание на червено-черните.

Досегашният собственик Николай Гигов хвърли кърпата, след като клубът не се сдоби с лиценз за “А” група за новия сезон. Членът на Изпълкома на БФС обяви, че ще направи всичко възможно да доведе в “Надежда” човек, който да възроди “железничарите”. Гигов обяви, че няма да иска пари за акциите и емблемата на клуба и ще ги прехвърли веднага на човек, който е готов да се наеме с издръжката на отбора.

След загубата на професионалния си лиценз, Локо трябва да започне участието си от Югодападната “В” група. Обмислят се обаче и други варианти.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *