Само в 7DniFutbol.bg

Скандал: Абонати на Нова тв масово късат договори заради ЦСКА

Сериозен скандал е на път да избухне около телевизионните права на „А“ група, които се държат от Нова ТВ. В основата е изваждането на ЦСКА и Локомотив София от елита. Двата тима не получиха лиценз за „А“ група и бяха пратени да играят в третия ешалон.

Това ще доведе до сериозни финансови загуби за Нова ТВ, прогнозира BIG5.BG. Телевизията взе правата за излъчване на мачовете от елита за срок от три години. Освен това пусна специален платен канал за „А“ група с цел по-голяма печалба.
Отсъствието на ЦСКА и Локо София от елита обаче сериозно ще удари по амбициите на Нова ТВ. От ръководството на медията вече отчитат сериозни загуби, тъй като потребителите масово се отказват от платения канал.

Поради тази причина от телевизията са провели няколко разговора с шефовете на „Футбол Про Медия“. Компанията на Кирил Домусчиев взе правата за излъчване на „А“ група за срок от 5 години срещу 30 милиона лева и ги препродаде на Нова ТВ. След решението на Лицензионната комисия към БФС да отнеме професионалния лиценз на ЦСКА и Локомотив София ръководството на телевизията да се е опитало да развали договора.

Те искат да предоговорят финансовите параметри по контракта. Като причина от Нова ТВ са изтъкнали, че отсъствието на ЦСКА от „А“ група ще намали интереса към елита. От медията се страхуват също, че платеният канал Диема Спорт ще претърпи истински провал.

Досега най-голям интерес генерираше вечното дерби ЦСКА – Левски. В следващите три години обаче феновете на футбола у нас няма да гледат подобен двубой.

От екшъна около изваждането на ЦСКА и Локомотив София от „А“ група най-доволни са от Канал 3. Кабеларката взе през пролетта правата за излъчването на мачовете от „В“ група. Сега от телевизията очакват сериозно повишаване на рейтинга си благодарение на срещите на ЦСКА и Локомотив София.

Интересното е, че от Нова ТВ са се опитали да вземат излъчването на мачовете на „червените“ от третия ни ешалон, но са ударили на камък, тъй като от Канал 3 имат железен договор и не възнамеряват да предоставят мачовете на друга телевизия.

6 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ