ЦСКА иска в „Б“ група, ще топи БФС в УЕФА

7 Dni Futbol29.06.201500

Рекордьорът по титли у нас ЦСКА е пожелал да бъде лицензиран за „Б“ група на мястото на „Литекс 2“, пише „24 часа“. Ловчанлии и Лудогорец бяха единствените отбори от елита, които пожелаха дублиращите им отбори да влязат във втора дивизия. Литекс обаче не е платил нео­бходимите за участие 50 000 лв.

Така 31-кратният шампион на България, който вече е с под­крепата на Гриша Ганчев, иска прелицензиране от страна на БФС, като да заеме свободното място. Шансовете за това са голе­ми. В противен случай от „Борисо­вата градина“ са заплашили, че могат да стигнат и до УЕФА за криминално лицензиране на поне два отбора от елитната група през новия сезон.

Единият се е въз­ползвал от т.нар. установителни искове в съда в последния момент, които не се толерират от евроцентралата. Става въпрос за „бавене на топката“, като се пуска жалба уж да се установи точният размер на дълга. Така всичко се удължа­ва за още една година. Това бе допуснато да бъде направено от ЦСКА, като тогава имаше опит да се атакуват дълговете към треньо­рите Адалберт Зафиров и Милен Радуканов, но това лято за други бил направен компромис.

Вторият клуб пък се е възползвал от цесия, за да се издължи на от­бор за играч, което пък е абсолют­но забранено от УЕФА, но е допус­нато от БФС. Според източник от Борисовата градина един сигнал ще доведе до сериозни сътресения в родната „А“ група.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *