Само в 7DniFutbol.bg

Васил Божков приключи с ЦСКА, посочи какви са причините

Бизнесменът Васил Божков обяви официално, че се отказва от проекта за обновяването на ЦСКА.

От пресцентъра на Нове АД Холдинг пуснаха до медиите официална информация с позицията на един от най-богатите българи. От нея стана ясно, че Божков не желае да има разединение сред “червената” общност.

Ето цялата декларация:

Уважаеми привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес към бъдещето на ЦСКА, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков бе многократно канен и молен лично и чрез медиите да помогне на ЦСКА. Той пое ангажимент това да се случи при пълна подкрепа от страна на привържениците, която представители на цялата червена общност заявиха категорично на многобройните срещи, проведени през последния месец.

В резултат бе намерен законен и морален начин ЦСКА да бъде възроден и да започне на чисто след близо 10 годишната криза, последвала оттеглянето на г-н Божков от създаденото от него дружество.

През последните няколко дни казусът около възраждането на ЦСКА отново разедини спортната общественост. Причината бе в желаещите, индивидуално или не, да определят бъдещето на най-титулувания български клуб.

Въпреки това, на 25.06.2015 г. НОВЕ АД Холдинг внесе всички необходими документи за регистриране на дружеството “ФК ЦСКА-София” EАД.

За функционирането на ФК ЦСКА – София бе осигурено необходимото финасиране и бе разработен конкретен бизнес план за устойчиво развитие през следващите три години.

Така единствената, но непреодолима пречка за възраждането на ЦСКА остана делението на хората, милеещи за ЦСКА.

С оттеглянето си г-н Васил Божков се надява разединението в ЦСКА да остане в миналото, пожелава успех в спасяването на клуба и счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ