Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА се събира във вторник, правят “В” група от 20 отбора заради “червените”

Заради заявката на ЦСКА да участва в Югозападната “В” група през следващия сезон тя може да набъбне до 20 отбора.

“Марек” (Дупница) също е гарантирал, че ще се пусне в първенството. Така се чака единствено решението на “Локо” (Сф), което трябва да бъде взето до 20 юли. Тогава изтича срокът за заявки в трета дивизия. Седмица по-късно БФС ще тегли жребия за дивизията, а първият кръг е планиран за 8-9 август, съобщава “24 часа”.

Ако “Локо” подаде заявка, то към групата ще бъде прибавен и “Чавдар” (Етрополе), който единствен отговаря на критериите за трета дивизия и има намерение отново да прави мъжки отбор.

“Чавдар” има заявление в Търговския регистър да се преименува на ЦСКА, но според собственика му Емил Димитров тази опция ще бъде използвана единствено ако Гриша Ганчев не бъде допуснат в първенството. Причина за това обаче няма.

ЦСКА трябва да се събере на първа тренировка във вторник, а от сряда вече да е на лагер в Тетевен. Последната част от подготовката ще се проведе в София, като се търсят и съперници за евентуални контроли.

Старши треньор ще бъде Христо Янев, който през последните месеци бе начело на “Миньор” (Перник) и до последно се бори без бюджет с “Оборище” (Панагюрище) за място във втора дивизия.

Спортно-технически нещата ще се движат от Пламен Марков, бивш национален селекционер и една от легендите на “червените”.

Гриша Ганчев се е насочил към няколко футболисти на “Локо” (Сф), които да дойдат в Борисовата градина. Главната цел е Владислав Романов, който е юноша на “червените”.

От миналогодишния състав остават 5 човека, като най-опитният от тях е Борис Галчев. Ще се преговаря с Валентин Илиев и Александър Тунчев да останат. Тяхното решение обаче не е ясно, въпреки че Илиев вече заяви, че ще играе за ЦСКА и на най-долното ниво на футбола.

От БФС съобщиха официално, че Тончи Кукоч, Максимс Уваренко, Жуан Фелипе и Иван Маркович не са футболисти на “червените”, което е известно отдавна.

Фелипе вече е в “Берое”, а Маркович си търси отбор в Италия.

Юлиан Инджов е запознал министъра на спорта Красен Кралев със ситуацията в клуба. В момента е започнало и прехвърляне на акции към Гриша Ганчев, който ще вземе тези на фамилия Манджукови плюс още малък дял, за да придобие мажоритарния пакет на дружеството.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *