Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА подаде заявление за “В” група, Ганчев става мажоритарен собственик

Шансовете няколко формации с името ЦСКА да започнат новото първенство в различни дивизии се увеличават непрекъснато, показват събитията на “Българска армия”. Паралелно с проекта на Васил Божков върви и този на Гриша Ганчев.

Създателят на “Литекс” ще стане мажоритарен собственик на ЦСКА още в близките ден-два. Това обяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров. Стана ясно още, че от клуба са подали заявление за учстие във “В” група.

“Предполагам, че утре или вдругиден ще има прехвърляне на акции в полза на Гриша Ганчев. Мажоритарният пакет се държи от Ивайло Манджуков и финансово маркетингова компания. Няма как, ако Ганчев не е мажоритарен собственик, да се заеме с цялата работа. Доколкото имам информация, Юлиян Инджов също ще придобие пакет от акции. Мажоритарният дял, който е около 82%, ще бъде разделен между двамата”, заяви пред БНТ Александър Тодоров.

“Ако се погасят някаква част от задълженията към НАП, ще се спре процедурата по продажба на марката, сигурен съм. За съжаление веднъж отвори ли се вратата, опасността е да има 3-4-5 отбора с името ЦСКА. Всеки може да си прави клуб с име ЦСКА. Затова искахме да оздравим това дружество. Не бе направено нужното това дружество да вземе лиценз и да играе в “А” група”, продължи той.

“Все още текат немалко дела срещу ЦСКА, на които не се знае изходът. Вероятно Инджов калкулира възможно най-лошия изход от тези дела. Не смятам, че има още 10 милиона скрити дългове, може би са около 6 милиона, и то ако всички решения на съда са против нас”, обясни още Тодоров, който коментира и несъстоялото се преструктуриране на Локо (Сф) в ЦСКА.

“Поне за мен това не бе добро решение. Това определено раздели феновете, голяма част от тях не бяха съгласни. Единственото добро решение е оздравяването на това дружество. Дори вчера пуснах писмо, заявление до БФС, с което заявявам участието на ПФК ЦСКА във “В” група.”

“Безспорно най-добрият вариант е Гриша Ганчев и Васил Божков да работят заедно за ЦСКА. Надявам се да преодолеят егото си. Въпросът е как ще си взаимодействат двама изявени бизнесмени”, завърши Тодоров.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ