Само в 7DniFutbol.bg

Божков вдига ЦСКА с много пари, 30 млн. лева отиват за базите и ДЮШ

Планът на Васил Божков за възраждането на ЦСКА е вече ясен.

През следващите пет години бизнесменът и неговите партньори ще вложат умопомрачителни за българските стандарти средства, като целта е да превърнат “червените” в модерен европейски клуб.

Най-важната стъпка към възраждането на ЦСКА ще е изграждането на базата и ДЮШ на клуба. За тези две цели Васил Божков и съдружниците му ще вложат 30 млн. лева, като за парите ще бъде дадена и гаранция.

Отделно от това ще се осигури и финансиране, което да подобава на амбициите на клуба.

Всичко това ще се обяви на нарочна пресконференция в близките дни. Именно сложността на процеса забави и представянето на платформата за възраждане на 31-кратния български шампион, защото хората, които ще се заемат с клуба, не искат да дават напразни обещания и надежди на феновете.

Според същите тези анализи и проучвания, ако някой човек или група хора имат намерение да оздравят сегашното дружество, то те ще трябва да вложат минимум 60 млн. лева в рамките на споменатите 5 години – 30 млн. за изплащане на дълговете плюс още 30 млн. за изграждане на базите. Като в тези суми не се включват още няколко милиона за финансиране на отбора, заплати на персонала и така нататък.

А всичките тези пари ще трябва да бъдат и гарантирани, за да не се стигне до поредните неизпълнени обещания.

Източник Спортал

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ