Само в 7DniFutbol.bg

Министър Кралев: Гриша Ганчев е съдружник в ЦСКА, ще има само един клуб с това име

БФС в никакъв случай не може да допусне съществуването на повече от един клуб с името ЦСКА, категоричен бе Красен Кралев.

Спортният министър заяви, че търгът за марката “ЦСКА” ще се проведе на 3 юли, като началната цена ще бъде над 3,5 млн. лева. Казусът с базите пък ще бъде решен едва след като станат ясни намеренията на потенциалните инвеститори.

Кралев също така потвърди новината, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев вече е съдружник в 31-кратния шампион на България, на когото бе отказан лиценз за “А” група и евротурнирите от Лицензионната комисия към БФС.

“Събитията в лагера на “червените” в последните дни са много динамични. Получихме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник в ЦСКА. Говорим за дружеството с отнетия лиценз. До края на деня могат да се случат много неща. Дали обаче ще покрие задълженията на клуба, не знам. Трябва да го питате него.

Каквото и да се случва обаче, не бива да се допуска съществуването на два клуба с името “ЦСКА” в българския футбол. Това е работа на БФС. Този клуб, в който влезе Ганчев, има договор за ползване на базите, но същевременно има и много задължения.
Когато видим намеренията на инвеститорите и тяхното окончателно решение как точно да възстановят традициите на клуба, ще преценим какво точно да правим. Базите са тук, не са мръднали. Футболистите обаче ги няма. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност”, заяви Кралев в сутрешния блок на bTV.

“Разбирам феновете, но те трябва да са наясно, че години наред са правени компромиси. В крайна сметка има правила и закони, които трябва да се спазват. В момента желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на различни варианти за това изместват фокуса от въпроса защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които всъщност не могат да го издържат.

Не е възможно и сериозно с бюджет от 2-3 млн. евро да се бориш за участие в Шампионската лига. Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и Локомотив (София), УЕФА уточни ясно какви биха били санкциите при определени сценарии”, добави спортният министър.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ