Само в 7DniFutbol.bg

Тонев: За три години Левски има 19,5 млн. лв. бюджет и 4,5 млн. задължения за чистене

7 Dni Futbol24.06.201500

Днес Иво Тонев бе обявен за един от новите крупни акционери в Левски, които ще наследят оттеглящия се настоящ собственик Тодор Батков. В тази връзка Тонев разкри подробности за бъдещето на сините.

“Емоционален момент. Първо искам да благодаря на г-н Батков, че ме покани в Левски през 2011 година, за да се докосна до този велик клуб. Второ още веднъж му благодаря, че през последния месец имахме много разговори, които бяха за разрешаване на сериозните проблеми.

През зимата взех решение да се върна отново. Най-вече, защото бях информиран колко е трудна ситуацията в Левски. Това ме мотивира да помогна с каквото мога.

Това, което искам да ви информирам. Първо – няма да има мажоритарен собственик. Нещо, което е важно за бъдещето на Левски. Няма да има един човек, който да налива чували с пари, а някой да ги харчи. Водим доста напреднали преговори с една много голяма компания, която може да ни бъде основен спонсор, но може да ни бъде и акционер. Ако това се случи, акционерите ще бъдат четирима. Нашето желание е на общото събрание определен процент от акциите на клуба да бъдат в Тръста или в НКП. Не можем да кажем какъв процент, защото водим преговори”, каза Тонев, след което продължи:

“Бюджетът е гарантиран за три години напред. Този бюджет може да расте, ако всички заедно работим в тази посока. Категорично ФК Левски ще се управлява от УС, а не от един човек. Силен човек и силна фигура няма да има.

Няма нормален човек в цяла България, който да се ангажира сам в сегашната ситуация и то с клуб като Левски. Ще направим Левски такъв, какъвто трябва да бъде – с честност, почтеност, труд и дисциплина. Дисциплина навсякъде – в работата, на стадиона и извън стадиона. Голяма част ще е финансовата дисциплина.

Бюджетът е в рамките на 6,5 млн. лева, което наложи намаляване на заплатите на футболисти, треньори, ръководство, персонал. С голяма част от хората сме разговаряли, с други предстои да говорим”, добави новият основен акционер в клуба.

“Аз футболисти не гледам и не се занимавам с това нещо. Единствената моя намеса е когато стане въпрос за пари. Политиката, която сме приели, ще се спазва и тя е изключително дисциплинирано харчене на пари. Вече казах, че ние сме Левски, имаме над 4,5 млн. лева задължения към НАП. Целта ни е след три години Левски да не дължи пари на никой. След три години Левски трябва да е финансово стабилен клуб- правилно структуриран и добре функциониращ. През тези три години всички трябва да положат двоен труд.

Bюджетът за заплати на футболисти и треньори на месец ще бъде съкратен от 260 хил. на 200 000 лева. Бюджетът за заплати на персонала и ръководството ще се съкрати от 160 хиляди на 100 000 лева. Залагаме на три спонсора, но ще разчитаме на приходи  от повече спонсори. Има много начини и пера, по които клубът може да набира средства.

Всеки футболист, който стъпи на нашия стадион, трябва да се страхува от нашата публика. А нашите играчи трябва да чувстват подкрепата. Няма как с 2000 зрители да стане това нещо.

Важното е клубът да акумулира приходи. На всеки три месеца ще се извършва финансов одит – колко пари са влезнали, откъде са влезнали и за какво се харчат.

Имам много сериозни намерения и идеи с всички привърженици на Левски да развия максимално клуба. Да сме като едно семейство”, завърши Иво Тонев.

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ