Само в 7DniFutbol.bg

Георги Иванов: Ще намерим футболисти, но няма да се молим на никого. Това е Левски!

7 Dni Futbol19.06.201540

Спортният директор на Левски Георги Иванов обясни каква е ситуацията с футболистите, които напускат отбора в първите дни на лятната подготовка. Началникът сподели, че „сините“ се разделят с играчи, които не попадат в плановете на треньорското ръководство.

„За момента водим преговори с различни футболисти. Гледаме много играчи, но искаме да преценим добре нещата, за да не допуснем грешки. Когато се взимат много футболисти е
нормално да се допуснат грешки, но се надяваме да са по-малко“, отбеляза Иванов пред Гонг.

„Трябва да обясним, че на някои от футболистите не сме предложили намаляване на заплатата. Просто им обяснихме, че искаме да се разделим по взаимно съгласие и да им платим до края на юни. Голяма част от тези футболисти го направиха. Такъв беше случая с Луис Педро. На други предложихме намаление на заплатите и голяма част от тях го приеха. Едно нещо трябва да е ясно. На нас ни трябват футболисти, които искат и желаят да са в Левски. Ние сме достатъчно популярен клуб, който няма да се моли на никого. Трябват ни футболисти, които да се борят и да развиват клуба, а и себе си. Хората и феновете на Левски да бъдат спокойни, ще намерим нужните футболисти. Ако искахме да имаме десет нови, които да заместят напускащите, щяхме да ги имаме. Трансферите не стават от днес за утре. Има преговори, говори се за заплати, а знаете, че нашият бюджет е намален. Хората, които сме освободили си заминават по наше желание.

Всички се обединихме около идеята да тръгнем по този път. Стойчо Стоев ни даде списък с футболистите, които иска да си тръгнат, а и които иска да останат Това е решение на всички, не само на треньора. Всеки, който остане в Левски, трябва да знае, че целта му е да побеждава във всеки един мач. Няма да правим компромиси, който иска да остане. Намалението, което сме направили е 20 %, но те са компенсирани с бонуси, които играчите ще получат при свършена работа. В Левски вече няма да се дават пари само като твърда заплата. Значение ще имат и резултатите“, завърши бившият голмайстор на Левски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *