Само в 7DniFutbol.bg

До дни БФС дава лиценз на клуб “ЦСКА 23”

БФС ще признае най-късно до четвъртък вечер новия ЦСКА, ръководен от Васил Божков и Гриша Ганчев.

Из „червените” среди витае треска заради неизвестността около бъдещето на 31-кратния шампион на България. На практика обаче всички пречки вече са в историята. Двамата бизнесмени са се разбрали по всички въпроси, а вероятно са определили и ангажиментите си към трансформирания клуб.

Четирикратният шампион на “А” група Литекс ще се откаже от участие в евротурнирите, като по всяка вероятност ще се преименува на “ЦСКА 23” след преобразуването си. Идеята е Божков да закупи акциите на “оранжевите”, след което да премести клуба в София и да смени цветовете и емблемата.

Името “ЦСКА 23” не е избрано случайно. “Армейците” се смятат за правоприемник на офицерския спортен клуб АС-23 (Атлетик-Слава), който играе домакинските си мачове в местността “Пустинята” в Борисовата градина. Точно на това място се намира днес и “Българска армия”.

Всеки момент се чака становището на Лицензионната комисия на БФС, която само да потвърди, че новият отбор е изряден. За съжаление обаче той няма да има право да играе в европейските турнири и по всяка вероятност България ще загуби една квота.

Очаква се идния понеделник бизнесмените Васил Божков и Гриша Ганчев да заявят официално намеренията си чрез обръщение.

Източник Труд

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ