Само в 7DniFutbol.bg

Как Левски да е добре, като собственика не е наред?

7 Dni Futbol15.06.201570

Бившият директор в Левски Христо Йовов нападна управлението в клуба през последната година. Според Бижутера всички грешки на Герена се правят отгоре надолу по управленската стълбица. Ето какво сподели Йовов по актуалните теми в Левски пред “7 дни спорт”.

В „Левски”, както навсякъде, съобразяват правенето на селекция с финансите, с които разполагат. Както се казва, всеки се простира според чергата си. Всяка подмяна на отбора се прави с някаква надежда. Ще видим дали тази ще е успешна за „Левски” или не. Дано да бъде.

Трудно е да се прави селекция с нисък таван на заплатите, но това е положението – няма финанси и трябва да се работи по-стегнато. Всички проблеми, които си има клуба, оказват влияние и на избора на играчи, разбира се. Когато нещата са изчистени и можеш да работиш само върху селекцията, е много по-лесно. Може да се започне по-рано и да се набележат по-точните футболисти. Когато има прекалено много проблеми, които ангажират вниманието, винаги нещо остава на заден план. Да се надяваме, че футболистите, които ще дойдат в „Левски”, са били наблюдавани и ще паснат на отбора. Ако не паснат, трябва да се търси причината. Всичко е стъпаловидно и някъде трябва да има грешка, ако се получават такива неща. Има президент, който търси сметка на директор, той пък търси сметка на треньора. Нещата са сложни, но и прости. Където е грешката, на следващото стъпало е направена следваща. То е просто – ако футболистите, не са Ок, треньора е сбъркал; ако треньора не е Ок, директорът отговаря; ако директора не е Ок, президентът е виновен. За мен нещата са прости.

Не смятам, че проблема на „Левски” е във футболистите, които ще си тръгнат, включвайки в това число Роман Прохазка и Антонио Аниете. Прохазка 4 години е в този клуб и беше взет за всякакъв друг пост, но не и за бек. В крайна сметка, ако откаже да остане, не мисля, че ще е голяма беда. 3 години се чудехме как да бъде преотстъпван, защото му е голяма заплатата, а в един момент той се оказва много важен футболист за „Левски”, едва ли не. Да не забравяваме, че той все пак е десен бек, без да обиждам поста.

Аниете показа качества, да. Неговото представяне може би изпъкна, но не бива да забравяме, че може да се намери и друг такъв футболист, който да пасва на тавана на заплатите и на бюджета. За мен в това отношение трябва да има една прозрачност какви са заплатите, да излезе и да се каже какви са те. Същото е и с целите, за да може да продължи работата в клуба нормално. Когато се бориш с клубове с почти неограничени бюджети, трудно можеш да спечелиш битката.

Целта пред „Левски” винаги е била титлата. Георги Иванов обяви, че през новия сезон отбора ще се бори за нея и предполагам, че си е направил сметката. Гонзо е доказал, че стои зад думите си. За мен това е доста силно изказване, като имам предвид, че пак стигаме до въпроса за бюджета. Имаме един доста обигран отбор в първенството, който в последните години налага хегемония, за наше съжаление. Явно Гонзо е пресметнал силите и знае какво ще се случи. Ако „Левски” подмени отбора и се вземат „хубави” футболисти, естествено, че може да се бори за титлата. Когато няма финанси обаче това става малко по-трудно, както вече казах. Всички казани думи в „Левски” явно са пресметнати и няма какво да ги коментираме. В края на годината се тегли чертата и тогава може да се коментира кой какво е казал и какво се е случило.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ