Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА ще избегне фалита, започва от “В” група

7 Dni Futbol15.06.201560

Собствениците на ЦСКА Ивайло Манджуков и Милко Георгиев вече са готови с оздравителен план за клуба, с който ще предложат изчистване на задълженията към кредиторите за срок от 5 години.

Най-вероятно до средата на тази седмица двамата ще обявят своя спасителен план за ЦСКА на пресконференция. В него се предвижда влизането на синдик, който, след като направи комитет на кредиторите, ще започне поетапното изчистване на клуба от огромните дългове за над 23 млн. лева.

Очевидно след като стана ясно, че ЦСКА няма да е участник в “А” група, двамата са задействали свой план, който обаче не включва фалит, каквито слухове бяха разпространявани един месец. Не отговаря на истината информацията, че те няма да плащат и сумата от 4 млн. лева за търговската марка, която е под запор в НАП.

От много високопоставен и близък до двамата източник “7 дни спорт” научи, че през уикенда те са направили доста срещи със състоятелни бизнесмени, които са съгласни да им помогнат в издръжката и изчистването на колосалните задължения.

Според същия източник планът включва отборът да започне по административен начин във “В” група и две години, докато евентуално се изкачи в елита, да изплаща частично своите задължения, а не да чака отпадането им по давност.

Всичко това Манджуков и Георгиев правят не за да опровергават обвиненията, че са слаби управленци и искат да фалират клуба, а за да запазят историята, марката и титлите на ЦСКА.

Оздравителният план предвижда и изчистване на задълженията към частните кредитори, което е големият му плюс. До този момент не се говореше за по-голямата част от дълга на “червените”, който е над 12 милиона, и той е към различни частни кредитори като банки, лизингови къщи, играчи, клубове и агенти.

Именно на този елемент от програмата си разчитат Манджуков-младши и Георгиев. Ако този план бъде одобрен от НАП, тогава ЦСКА не само няма да фалира, но и е твърде възможно след две години да се върне в “А” група без задължения и с ясна стратегия.

Един такъв оздравителен план, одобрен от държавата, ще даде възможност ЦСКА да запази настоящия си договор с Министерството на младежта и спорта за базите и стадион “Българска армия”. До няколко дни двамата ще представят и току-що изготвена програма за развитие в спортно-технически аспект на отбора.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ