Само в 7DniFutbol.bg

БФС: ЦСКА и Литекс не са подали документи за своето преструктуриране

7 Dni Futbol15.06.201580

Пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев обяви, че жребий за „А” група е технически невъзможно да има в понеделник, 15-и юни.

Той добави, че Изпълкомът има основната функция да реши какъв ще бъде форматът на първенството и да утвърди листата на съдиите.

Колев изтъкна, че 10 отбора са получили лиценз за професионалния футбол и ще се разглеждат два варианта за бъдещия формат: дали ще запази този с плейофи, какъвто беше през последните два сезона (делене на седмици и шестици), или тези 10 отбора ще играят по четири пъти помежду си и общо кръговете ще бъдат 36.

„Нямам такава информация (че жребият за новия сезон ще е в понеделник). Технически не е възможно. По-скоро ще бъде във вторник, може би сряда. Въпрос на часове е се да реши кога ще бъде този жребий”, каза той пред БНТ1.

„10 отбора са получили лиценз. Дали ще се запази форматът на плейофи, както беше през последните два сезона, или ще се играят по четири мача между тези отбори и 36 кръга? Изпълкомът ще се събере да реши формата, да утвърди ранглистата на съдиите. Няма формално причина Изпълкомът да гледа лицензиране, комисията вече се е произнесла”, добави той.

За ситуацията около ЦСКА и твърденията, че Литекс ще се преобразува в столичния гранд, Павел Колев каза още, че до края на миналата работна седмица (петък, 12-и юни) в централата не е постъпила документация за преструктуриране, преименуване или документация за нови споразумения за изплащане или разсрочване на задължения.

„Всичко е хипотези. На база на някакви информации в медиите няма смисъл да се събира Изпълком. Всички клубове, които са редовни, ще настояват, нормално, по-бързо да научат каква ще е програмата, за да планират подготовка си”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *