Само в 7DniFutbol.bg

Бербатов: Васил Божков е единственият шанс за спасение на ЦСКА

7 Dni Futbol11.06.2015150

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов обяви в ексклузивно интервю за “24 часа”, че евентуалната положителна развръзка около завръщането на Васил Божков като собственик на клуба е единственият шанс за спасение. Попитан дали човек като Божков е първата и последна надежда за “червените”, Бербатов заяви:

“Лошото е, че изобщо се говори за спасителен план за клуб като ЦСКА. Но, за да отговоря на въпроса ти, мисля, че той е единственият вариант. Ако човек като него прецени, че си заслужава да се ангажира пак с ЦСКА, мисля, че ще го направи на базата на това, че ще е преценил всички плюсове и минуси. Ще вземе предвид задълженията, които трябва да се изплащат.

И като сериозен бизнесмен, какъвто е, ще вземе правилното решение. Футболът вече е бизнес, а човек като Васил Божков ще знае как да постъпи в тази ситуация и да вземе правилното решение. А и от това, което чувам, всички цесекари искат да се стигне до варианта Васил Божков пак да се завърне начело на ЦСКА.”

Димитър Бербатов бе продаден от ЦСКА на Леверкузен по времето, когато Божков бе собственик на столичния гранд, и така направи голямата крачка към върховете на световния футбол. Той говори и за вариантите за продължаване на кариерата си.

“Толкова години съм играл в Англия, толкова добре се чувствам там и би било нормално човек да иска да продължи на това място. В моя случай – да се завърне. Аз винаги съм харесвал Англия. Всички футболни хора гледат английската Висша лига. Футболът там ми харесва, постигнал съм най-големите си успехи там. Ако има предложение от английски клуб, хората винаги са добре дошли – да ги изслушаме и ако може да се стигне до решение, да се стигне.”

Все пак Берба признава, че е готов да обмисли внимателно и всякакви други предложения от други държави.

“Паралелно, като има предложения от други държави – на никого няма да казваме “не”. Ще изслушаме всички предложения. Дори и за споменатата от теб Гърция, за Катар, за арабските страни. Аз съм на такъв етап от кариерата си, че няма да играя футбол още 20 години.

Така се стича животът на футболистите. И когато си в напреднала възраст и има оферти от арабските емирства, е нормално да се замислиш. От една страна, финансовите условия са много добри, от друга, годините предполагат да отиваш и в тази посока. Но лично аз се чувствам отлично.

Във форма съм. Дори в свободното си време продължавам да тренирам. Направил съм име, което говори доста във футбола. Така че, без да изключвам нищо, се връщам към началото – харесва ми Англия и английският футбол. Но се работи по всички направления и варианти”, допълва Бербатов.

А на въпроса “След Господина от Лондон, Господина от Манчестър – първият българин, голмайстор на Англия, и Новият принц на Лазурния бряг какво предстои във футболната ти приказка?” Бербатов показва чувство за хумор, започвайки отговора си с “Новия шейх”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ