Само в 7DniFutbol.bg

Обещание от БФС: Изпълкомът ще остави ЦСКА в “А” група

7 Dni Futbol08.06.201533

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков призна, че се е случвало да има двоен стандарт при лицензирането на отбори за елита, като това ще се случи и през тази година с ЦСКА . Тези негови думи бяха продиктувани от казуса с червените, които може да останат в елита, само ако изпълкомът реши, въпреки че имат десетки милиони дългове.

В същото време, отбори като Ботев Пловдив и Пирин Благоевград в миналото бяха изхвърляни от елита за далеч по-малки задължения, а там футболната централа не се намеси за запазване на статута им.

“И това е вярно, понякога се случва това за двойния стандарт. И Реал Мадрид има 700 млн. евро задължения, Барселона също имат много, но се правят някакви разграничения. Така и аз искам да разграничавам нещата.”

“Иначе какво се случва с ЦСКА, е видно през последните години. Те имат много задължения, но всичко зависи от тях. Има комисия, която е разгледала документите им и тя вече се е произнесла. Ясно е, че в Европа няма как да играят.”

“За А група може да стане само след разглеждане на случая в по-голям състав на изпълкома. Ние сме органът, който може да вземе решение за тях. Ако направят някакви споразумения, които да хванат дикиш пред нас, бихме могли да направим компромис.”

“Миналата година точно по този начин се случиха нещата. Само след решение на изпълкома останаха и сега ще е така”, сподели първият вицепрезидент на БФС пред сутрешния блок на “Би Ти Ви”

 

3 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ