Само в 7DniFutbol.bg

Турци решиха бъдещето на желан в Левски

7 Dni Futbol07.06.201530

Турският Ризеспор е взел решение за бъдещето на дадения под наем в Левски Либан Абди, пише “7 дни спорт”.
Абди изкара пролетния полусезон под наем на Герена и остави нелоши впечатления с играта си. След загубата във финала за купата от Черно море сомалиецът заяви, че му харесва при „сините“ и е готов да остане у нас.

„В Левски ми хареса, но всичко е въпрос на договорка между клубовете. Нищо не е в моите ръце“, заяви Абди след срещата си с Георги Иванов и Иво Тонев в началото на седмицата.

Президентът на Ризеспор Метин Калкаван разкри пред медиите в Турция, че решенията за бъдещето на играчите, отдадени под наем в последната година, вече са взети и скоро ще бъдат обявени официално.

„Искаме да подобрим класирането си през следващия сезон. Затова оставаме със същия треньор, с който вече сме решили какво ще се случи с футболистите, играли под наем в други отбори. Всички ще разберат официално решението в следващите дни“, заяви Калкаван.

Според различните информации в южната ни съседка Либан Абди може да бъде освободен от Ризеспор и да продължи кариерата си в Левски като свободен агент. Вероятността това да се случи е около 50%, като другата възможност е от Ризеспор да поискат сума между 100 и 150 хиляди евро за правата на играча. На практика „сините” не могат да си позволят дори такъв разход на фона на тежкото финансово положение, в което се намират.

На „Герена“ се надяват, че Абди и Ризеспор ще постигнат споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие и сомалиецът ще реши да остане в Левски и през новия сезон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *