Тонев взе властта в Левски, Батков е фигурант

7 Dni Futbol05.06.201500

Мобилният оператор „Виваком“ ще е един от новите спонсори на Левски. Компанията ще внася в касата на клуба по 1 милион лева на година. Това ще стане факт при приключване на преговорите между двете страни. Очаква се това да стане до дни.

На „Герена“ се надяват да подпишат подобни договори с още една-две фирми, като по този начин подсигурят основна част от бюджета за новия сезон.

Това означава, че „Левски“ приключва с конкурента на „Виваком“ – „МТел“. Защо точно „Виваком“? Според публикации в икономическите издания телекомът е притежание на сложна верига от близо 10 български и люксембургски компании.

Фирмата собственик на БТК е „Вива Телеком България“. От януари тази година управител е Милен Велчев, който е шеф и на ВТБ Капитал – последният голям спонсор на „сините“. ВТБ Капитал държи около 33 процента от БТК и назначаването на Велчев показват, че искат по-сериозен контрол върху вложението си.

На „Герена“ вече се говори за изтласкване на Тодор Батков от акционерното дружество. Иво Тонев вече се е заел със задачата да подреди всичко в Левски.

На практика „Виваком“ и следващите няколко спонсора ще се водят като принос и заслуга на Тонев към „сините“. След загубения финал за Купата на България се появи информация, че Батков оставя управлението на клуба в ръцете именно на Иво Тонев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *