Само в 7DniFutbol.bg

Шестима под ножа в Левски! Двама си тръгват без претенции

7 Dni Futbol03.06.201542

Спортният директор на „Левски” Георги Иванов заложи шестима от настоящите футболисти на „сините” на дузпата, информира “7 дни спорт”. С Пламен Илиев, Аймен Белаид, Емил Нину, Луис Педро, Валери Домовчийски и Лукаш Гикиевич се водят преговори за прекратяването на договорите им с клуба по взаимно съгласие. В понеделник през офисите на Герена минаха Белаид и Педро, на които бе съобщено, че на тях повече няма да се разчита.
Вчера спортният директор и председателят на УС Иво Тонев имаха срещи с Домовчийски, Илиев и Гикиевич. Полският нападател със сигурност ще изхвърчи от отбора, след като напсува старши треньора Стойчо Стоев. Ситуацията с него обаче все още е деликатна, тъй като той съгласува всяка своя стъпка по прекратяването на договора с двама юристи. Вчера Лукаш се появи на Герена, мина набързо през офиса с двамата шефове и след това отпраши в неизвестна посока с автомобила си.
Иначе вчерашните срещи започнаха с Пламен Илиев и Валери Домовчийски. Преговорите с двамата сякаш бяха с предизвестен край. Пацо Тигъра отказа да коментира бъдещето си на излизане от офисите на клуба, докато Домо заяви, че всичко около него би трябвало да стане ясно в следващите няколко дни.
На двамата играчи е обявено в прав текст, че на тях няма да се разчита през следващия сезон. Тонев и Гонзо са казали, че треньорът Стойчо Стоев е имал списък с играчи, които иска да останат, а те не фигурират там. Те обаче имат договори с „Левски” за по още една година, което автоматично означава, че „сините” ще трябва да им платят неустойки. Валери и Пламен обаче ще получат само дължимите им три заплати. Така двамата ще се разделят с „Левски” по живо, по здраво и без лоши чувства.
На този етап не е ясно как точно ще се случи раздялата с централния бранител Емил Нину, за когото също е ясно, че попада в графата с ненужните. Румънецът не успя да се наложи в „Левски”, а и за капак бе един от играчите, които финансовата криза на Герена удари най-тежко. Нину не бе взимал заплата 4 месеца в предишния си клуб „Университатя” (Клуж) и в допълнение с трите месеца, които не получи нищо в „Левски”, финансовото му положение не бе никак добро. Затова и „сините” се притесняват, че бранителят може да направи сериозен проблем, ако се стигне до разговори за прекратяването на контракта му. От Герена ще се опитат да му намерят нов отбор, в който да го продадат за символична сума, но преди това ще им се наложи и да му платят поне част от дължимото. Нину не мина на разговори с шефовете нито вчера, нито в понеделник.
Подобна на ситуацията с Емил е и тази с Аймен Белаид и Луис Педро. На двамата ще се търсят отбори, за да се опитат в „Левски” да изкарат нещо от тях. Ако това не се случи, с двамата официално ще започнат разговори за прекратяване на контрактите им, от които има още една година.

2 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ