Само в 7DniFutbol.bg

Жалко! Най-красивият стадион в България се продава на безценица

7 Dni Futbol27.12.2016170

Някогашният стадион – красавец в бургаския ж.к. „Лазур“ може да бъде продаден на безценица, научи Флагман.бг от отлично информирани източници. Спортното съоръжение е обявено за продажба преди няколко месеца от фирмата-собственик „Спортс пропърти мениджмънт“, която е свързвана с бившия бос на Нефтохимик и Черноморец Митко Събев.

Първоначално обявената цена на футболния стадион е била 12 млн. лв. Поради липсата на интерес обаче сумата вече е паднала под 10 млн., разкриват нашите източници.

В момента на стадион „Лазур“ футболните си мачове играе бургаският Нефтохимик. Само за първия полусезон ръководството на „шейховете“ е платило 110 000 лв. наем за спортното съоръжение.

Изпълнителният директор на Нафтата Павел Бошнаков също потвърди информацията, че стадионът се продава.

“Да, в момента стадион „Лазур” наистина се продава за доста приемлива сума. Кампусът също е на тезгяха. Един нов стадион ще струва не по-малко от 25-30 млн. лв.”, каза Бошнаков за Флагман.бг.

Според нашите източници причината за липса на интерес е, че на „Лазур“ няма обособени търговски площи, които евентуално да могат да избият инвестираната сума. Освен това статутът на съоръжението е стадион и трудно там ще бъдат построени жилищни сгради, каквито информации бяха тиражирани преди няколко години.

Съществува вариантът Община Бургас да закупи стадион „Лазур“, но предвид проблемите със собственото й съоръжение в кв. „Акациите“, това изглежда все по-малко вероятно.

През 2010 г. бургаското съоръжение беше обявено за най-добър стадион в България. Националният отбор също използваше “Лазур” за своите домакински мачове, докато “Васил Левски” беше в ремонт. На стадион “Лазур” срещи от европейските турнири играха Локомотив (Пловдив), Литекс и Черно море.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ