Само в 7DniFutbol.bg

Новият треньор на Локо (София): Искам всички да се съобразяват с нас напролет

7 Dni Futbol23.12.2016170

Преди дни ръководството на Локомотив София предприе изненадваща рокада. На треньорския пост вместо Ангел Колев застана Явор Вълчинов. Досега той никога не е водил мъжки отбор, като е бил помощник в “Надежда” на Диян Петков и Антон Велков, а после на Стойчо Стоев в Лудогорец и Левски. В щаба си той ще разчита на Христо Коилов (помощник-треньор), Йордан Господинов (треньор на вратарите) и Иван Маринов (кондиционен треньор). Ето какво каза Вълчинов пред вестник “Тема Спорт” за амбициите и това, кое го е накарало да се завърне в Локомотив София.

Г-н Вълчинов, бързо ли се разбрахте с ръководството на Локомотив София? Какво ви накара да поемете отбора?

– Имах разговор със собственика Иван Василев преди 3-4 месеца да ме изчака до зимата и ако пак желае да работим заедно, да седнем да разговаряме. Така се и случи. Разбрахме се бързо. Живот и здраве от януари месец ще поема Локомотив официално. Все още се ориентирам в клуба след завръщането ми, но правят впечатление подобренията в материално-техническата база, които са направени напоследък.

Кога стартира подготовка Локомотив?

– На 11 януари. Почти сигурно е, че ще започнем да се готвим в София. След това в зависимост от атмосферните условия ще преценим дали да потърсим някое по-топло място в България, за да продължим подготовката си. За контролите – също засега сме в процес на разговори. Говорили сме с колеги, но нещата не са уточнени окончателно.

Имате ли вече планове за селекция? Имате ли идея как искате да изглежда Локомотив?

– Естествено. Ние това го обсъдихме и преди 3-4 месеца. Тогава беше по-скоро опознавателен разговор между нас. Сега отново говорихме и имаме визия как искаме да изглежда отборът през пролетта. Така че работим по тези въпроси – за селекцията и подготовката. По отношение на трансферите ще търсим попълнения във всяка една линия – защита, полузащита и нападение. Отбора напуснаха петима футболисти, така че ние ще се ориентираме около тази бройка за попълване на състава. В момента сме в процес на преговори. Има набелязани футболисти, но засега не сме готови да ги обявим.

Локомотив се намира на незавидното 11-о място във Втора лига. Нямате право тази година за промоция. Какво ще търси отборът през пролетта?

– Локомотив ще търси стабилност в представянето си през втория полусезон. Искам отборът да държи едно постоянство през оставащите 13 мача. През пролетта клубът да се развие и да се превърне в тим, с който всички в групата да се съобразяват. Да изглеждаме като отбор и да изградим стил на игра и поведение. На пръв поглед Локомотив има теоретична възможност да изпадне в Трета лига, но на мен такива мисли не ми минават през главата.

Може би основна цел на това е и все повече хора да идват на стадиона в “Надежда”?

– Ако отборът играе добре и има хубави резултати, публиката ще се върне по трибуните.

За първи път заставате начело на мъжки отбор. Бяхте дълги години помощник-треньор. По-различно ли е това за Вас?

– Не съм прескачал етапи от развитието си като треньор по футбол. Бях треньор в ДЮШ на Локомотив, после и помощник-треньор на мъжкия тим, също така асистент и на Стойчо Стоев в Лудогорец и Левски. За мен това е крачка напред. Какво по-хубаво от това да реализирам амбициите си в родния ми клуб.

Чували ли сте се с предишния треньор на железничарите Ангел Колев? Дали сте провели разговор и със Стойчо Стоев?

– С Ангел Колев все още не съм се чувал, но съвсем скоро възнамерявам да го направя, защото трябва да има някаква приемственост. Да разговаряме с него, да чуя неговото мнение. Със Стойчо Стоев поддържаме ежеседмична връзка. Той е напълно запознат какво се случва около мен. Благодарен съм за неговата подкрепа.

Кое ви забави да приемете офертата на Локо София веднага? Със Стойчо Стоев чакахте предложения от чужбина ли?

-Да, искахме да продължим да работим заедно. Чакахме предизвикателство за чужбина, защото Стойчо Стоев отхвърли доста оферти от България. Напълно го разбирам в тази насока. Сега изскочи този вариант пред мен, но това не означава, че пътищата ни се разделят и че няма да работим отново заедно.

Следите ли какво се случва с бившите ви отбори -Левски и Лудогорец?

– Това са двата най-добри отбора през последните години в България. Лудогорец напълно си заслужиха отново да са в групите на Шампионската лига и това никой не може да им го отнеме. Според мен ще продължат да се развиват нагоре. В Левски се надявам Елин да успее да изгради боеспособен отбор през пролетта, за да бъде достойна конкуренция на шампиона.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ