Само в 7DniFutbol.bg

Скандалът се разраства! Ето кои са подсъдимите за черното тото и каква е била схемата им

7 Dni Futbol22.12.2016140

Ръководството на разпадналия се Любимец и треньорите му са с обвинения и се очаква в най-скоро време обвинителният акт да бъде внесен в спецсъда по първото у нас дело за организиране на престъпна група с цел манипулиране на резултати.

Експерти в залаганията смятат, че печалбата от уговорените мачове е надхвърлила 1 милион лева. Основно залозите са били правени в Англия и Азия към букмейкърските къщи „Моли Бет”, Си Би О, Ай Би Си. На върха на пирамидата е заподозрян, че е стоял президентът Атанас Сталев. За шофьора му Павел Костадинов се смята, че е правел залозите, а треньорът Красимир Мечев, бивш съпруг на фолкпевицата Малина, и помощникът му Анатоли Тонов, казвали на играчите какво да правят. Първоначално клубът започва ударно, като още в първия си двубой побеждава Лудогорец. Следват още няколко победи и рязък обрат в резултатите. Често на самите играчи, на които им се бавели по 2-3 заплати, им се казвало: „Играйте сега така и после ще има пари.” Футболистите били млади и лесно се подавали на манипулация.

В началото делото се водело срещу Любимец и друг известен пловдивски клуб със сериозно лоби, който е бил шампион на България. Двамата футболни президенти са добри приятели. Схемата на пловдивския клуб била малко по-различна. Отборът участвал в приятелски мачове в Марбея, където водел подготовката си. Обикновено играчите падали във всички срещи, но се залагало на допуснати голове. „Първото полувреме може да губят 4:0, при което коефициентите за недопускане на голове се вдигат. Второто полувреме обаче играчите се стягат, мачът свършва с резултата от първото полувреме, но някои вече е заложил на голям коефициент за недопускане на повече голове през второто”, разказаха запознати.

Бившият вече собственик на пловдивския отбор обаче бил хазартна личност и често профуквал печалбите по казината.

Голмайсторът на отбора също участвал в уговорени мачове. Залозите не правел лично, а чрез брат си, който е айти специалист.

В момента материалите по общото дело, което е 8-9 тома, са отделени и на съд ще отидат само участниците в схемата от Любимец.

“Меридиан мач”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ