Само в 7DniFutbol.bg

Министър Кралев е сигурен: Съдийството е на прав път (Снимки)

7 Dni Futbol20.12.2016320

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев по традиция връчи мечът на Черния рицар на съдия №1 за 2016 г. – Никола Попов на 8-те годишни награди на Асоциацията на съдиите по футбол в България. Подгласници на Никола Попов станаха Ивайло Стоянов и Станислав Тодоров.

„Успехът и качеството на работа на съдиите се измерва по броя грешки, които са допуснали през годината и се пропускат добрите решения, които те са взели. Съдиите са хора, които трябва да взимат бързи решения в изключително сложна ситуация“, каза на награждаването министър Кралев.

„Много голям респект имаме към футболните съдии и аз и моите колеги в Министерството на младежта и спорта и не напразно някои от тях, които са прекратили своята активна дейност са продължили работата си в администрацията на спортното министерство. Очевидно сте на прав път, българското съдийство се развива. Тази година критичните ситуации бяха малко. Продължавайте работата си в същия дух, не обръщайте внимание на един-двама футболни президенти, които ви критикуват“, допълни спортният министър.

Министър Красен Кралев връчи и букет цветя на „Най-добрата футболна съдийка за 2016 г.“ – Християна Гутева. На церемонията по награждаването на най-добрите съдии за 2016 г. присъстваха още Емил Костадинов, Атанас Фурнаджиев, Антон Попов, Михаил Касабов и много други футболни деятели от настоящето и близкото минало.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов благодари от името на федерацията на министър Кралев за направеното от ММС за футбола през годината. За първи път през 2016 г. ММС финансира програма за развитие на детско-юношеския футбол на стойност 1 млн. лв. и финансира реконструкцията на терена и осветлението на 3 стадиона на отбори от елитната футболна група – Градския стадион в Горна Оряховица, стадионът на „Дунав“ в Русе и стадион „Тича“ във Варна. ММС финансира и реконструкции на стадионите в Ямбол, Хасково и на „Локомотив“ – София.

Най-добрите съдии за 2016 г. бяха отличени в 7 категории и бяха връчени и няколко специални награди:

Най-добър футболен съдия за 2016 г. – Никола Попов

Най-добра футболна съдийка за 2016 г. – Християна Гутева
Най-добър футболен асистент-съдия за 2016 г. – Иво Колев
Най-добра футболна асистент-съдийка за 2016 г. – Лилия Думбалакова
Най-добър съдия на футзал – Траян Енчев
Най-проспериращ футболен асистент-съдия – Станимир Илков
Най-просперираща футболна асистент-съдийка – Рени Радева
Награди за дългогодишен принос към българското съдийство – Костадин Пързулов и Антон Василев
Най-добър футболен ТВ коментатор – Гено Даскалов

Плакети за съдии, които прекратяват активна футболна дейност: Георги Йорданов, Валентин Добрев, Емил Вангелов, Пламен Георгиев, Георги Ковачев, Георги Караколев, Атанас Бозев, Георги Игнатов и международните Цветан Кръстев, Гергана Видова, Георги Славов и д-р Иван Вълчев.

ivp_7999
ivp_7875
ivp_7865
ivp_7775
ivp_7765
ivp_7758
ivp_7739
ivp_7255
ivp_7891

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ