Левски спира да гледа нови

7 Dni Futbol18.12.201600

Сините повече няма да пращат хора зад граница, за да гледат нови попълнения. Причината за това не е липса на средства за пътуване, от „Герена“ вече са изготвили списък с приоритетните си цели и вече са на етап преговори. Главният скаут Георги Чиликов бе в Португалия, откъдето се върна разочарован заради ниското ниво на футбола в местната втора дивизия, а след това ходи и до Швеция за конкретен играч, който вече не е актуален.

С оглед тенденцията в Левски да се озовават некачествени попълнения от чужбина сегашното спортно-техническо ръководство предпочита да пазарува от България – както наши, така и чуждестранни играчи. Така вероятността от грешки ще е сведена до минимум, смятат от „Герена“. А и така ще се спрат спекулациите относно комисиони и трансферни цени, каквито имаше неминуемо през последните години. Особено актуален бе случаят с Франсис Нар, който дойде в Левски агент със заплата от 5 хиляди евро, а по-късно сините платиха сериозна сума на чешкия Баник Острава и му дадоха почти двойна заплата.

Сега Елин Топузаков и щабът му работят по списък с добре познати играчи, между които не е Жоао Паоло от Ботев. До този момент сините все още не са обявили официално нито едно попълнение, въпреки че Верея съобщи за трансфер на Амаду Сукуна в Левски.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *