Само в 7DniFutbol.bg

Обрат! На “Герена” не искат голмайстора на Ботев Пд

7 Dni Futbol17.12.201660

Левски няма интерес към един от играчите, за които в последния месец се говори най-усилено, че ще бъде привлечен на “Герена” – нападателят на Ботев Пд Жоао Пауло. Информацията за такъв трансфер категорично отрече Станислав Ангелов.

„Не искам да говоря конкретно с имена за селекцията. Жоао Пауло е добър футболист, да не го обидя нещо момчето. Повечето имена в медийното пространство са страхотна спекулация. Гледам, мигам и се чудя как са попаднали в полезрението на някого. Кой е тоя някой?”

Пелето обясни, че той не иска Левски да прилича на Лудогорец и за него е по-важно да се инвестира в школата, а не в скъпи чуждестранни играчи. „Сините” търсят „един или двама” чужденци и следят млади талантливи български играчи.

„Откакто аз застъпих на този пост, обявих, че работата е по-важна от селекцията. Как е било досега и какво се е правило и как се правило, мен не ме интересува. Аз нося отговорността и след като я нося искам да наложа и визията си. Ако се взимат футболисти, те трябва да са по-добре от това, което имаме ние като качество. За момента момчетата се справят доста добре. Дългосрочната ни стратегия е влизане в някакви групови фази, европейски. Нас ни интересуват хора, които имат потенциал и перспектива. Има съвсем отделна структура за това – скаутско звено. Опитваме да изградим един отбор бавно, постепенно, който да има дълготрайна позиция и бъдеще. Ако не виждаме нещо по-добро от нашите момчета, няма да вземем никой. Има бюджет, рамка по-скоро. Ако трябва да се прави Лудогорец, аз не съм човекът. Не смятам, че това е правилният път за България. Искам да се разчита повече на школите и да се развиват те. Ако имаме възможност, ще привлечем един или двама чужденци, но за мен е приоритетно да се инвестира в школите”.

Ангелов обясни защо в последните мачове се дават по-малко шансове на млади играчи.

„По времето на г-н Петрович имаше мачове, в които водехме в убедителни резултати и влизаха млади момчета. След него дойдоха по тежки мачове – дербита, гостувания, в които бием по 1:0. Шест или седем юноши тренират всяка тренировка с първия отбор. Преди не беше така, тренираха по един-двама. Сега им правим индивидуални програми и гледаме какво точно им липсва. За да вкараме един юноша в първия отбор, той трябва да има минимум това ниво, което имат и другите”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ