Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА решава треньорския въпрос до седмица, на Армията затрупани с оферти за двама титуляри

7 Dni Futbol17.12.201642

Ръководството на ЦСКА ще реши треньорския въпрос в рамките на една седмица. Наставникът за пролетния дял ще бъде определен след разговори между основните акционери Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков. Ще има консулта­ции и с други ръководни фигу­ри в клуба, а окончателното решение ще се вземе от Ган­чев.

“Решение ще се вземе към Коледа”, коментира лаконич­но главният мениджър Стой­чо Стоилов след мача с Дунав вчера. Това обяви и Ганчев в интервюто си за Нова теле­визия преди две седмици.

Шансовете временният треньор Стамен Белчев да остане до края на сезона са 50 на 50. Приоритетно ар­мейците търсят чуждестра­нен наставник със солидна визитка, но до този момент не са решили твърдо дали ще прибегнат до такъв през зи­мата. Ако не се намери под­ходящ специалист от чужби­на, то почти сигурно ЦСКА ще се спре на Стамен Белчев до края на сезона. Той може да получи зелена светлина с оглед на това, че стабилизи­ра резултатите на тима в последните 4 есенни мача, в които не бе допуснат гол. Други български треньори на този етап не се разглеждат като възможни опции за поста. В медийното простран­ство се завъртяха имената на Красимир Балъков и Све­тослав Тодоров, но до вчера преговори с тях не са водени.

В същото време стана яс­но, че ЦСКА разглежда офер­ти за Рафаел Перес и Диого Виана. Клубът може да прода­де и двамата през зимната пауза на шампионата. Инте­рес към колумбиеца и порту­галеца не липсва, като около тях душат тимове от Русия, Украйна и Турция. Перес и Виана не успяха се утвърдят като ключови фигури в отбо­ра, макар че Диого започна доста добре шампионата. И двамата получиха контузии в хода на първенството, а в отделни срещи разочароваха много сериозно.

ЦСКА планира да привлече между трима и петима нови футболисти, съобщава “Тема спорт”.

2 коментара

 • Торбалан

  17.12.2016 at 11:21

  Моето предложение е Марсело Биелса.

  Reply

 • Yuliyan Milev

  17.12.2016 at 23:12

  Перес да го продават на каквато и да е цена. За Виана да остане. Нужен е.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *