Само в 7DniFutbol.bg

Изгоненият от Горна: Както може да платят, така може и да не го направят! От клуба контрираха с подранили заплати

7 Dni Futbol16.12.201640

Не знам какво значи да урониш престижа на клуба. Ако това е да си потърсиш заработеното, тогава просто не знам”, заяви Йордан Апостолов по повод на освобождаването си от „Локомотив“ (ГО). “Ситуацията е следната – преди мача с ЦСКА ни бяха обещали да ни изплатят 4 премии и една заплата. Бяха дадени обаче само две от премиите. Беше обещано и във времето заплатата и другите премии да бъдат изплатени, вероятно до Коледа. Но както бяха обещани, че ще бъдат дадени, така могат и да не бъдат дадени. Аз все още съм част от отбора и имам действащ договор.”

„Бях на лагера и по време на следобедната почивка ми звъннаха. Тогава треньорът ме повика и ми каза, че от Управителния съвет са му заявили, че са взели решение да ме освободят. Сега предстоят преговори за прекратяване на договора ми. Аз обаче не се чувствам с нищо виновен, че съм си търсил правата и заработените от мен пари”, поясни Апостолов.

Заплатите за месец ноември бяха преведени 10 дни по-рано по сметките на настоящите футболисти на „Локомотив”, контрираха от клубното ръководство. Основните трудови възнаграждения по закон се дължат до 25 число, но ръководството на клуба реши те да се изплатят по-рано, непосредствено преди мача с „Берое”.

Веднага след последния шампионатен мач за есента, футболистите ще бъдат разпуснати в почивка.

„По този начин правим известен жест към момчетата, така че те да посрещнат празниците с подобаващо настроение”, съобщават от финансовия отдел на клуба. Иван Колев събира футболистите отново на 9-ти януари, когато стартира зимната подготовка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *