Само в 7DniFutbol.bg

Леден душ за играчите в най-големия студ на “Герена”! Това решение за пари изправя Левски пред огромни проблеми

7 Dni Futbol16.12.201650

Нова финансова политика за заплащането на футболистите е въвело ръководството на “Левски”, разбра “24 часа”.

Въвежда се таван на заплатите – до 5000 евро за български играчи и до 10 000 евро за играчи от чужбина. Само при вместване в тези параметри ще се привличат попълнения на клуба.

Решението обаче засяга и сегашните футболисти на “Герена”. Състезателите, които не се вместват в анонсираните граници, трябва да предоговорят личните си условия. Все още не се знае как ще реагират играчите, които в момента се разписват срещу по-високо месечно възнаграждение. Със сигурност обаче въвеждането на таван на заплатите е предпоставка за раздяла с някои от основните футболисти още през зимната пауза.

Това дозасилва информацията за вероятна раздяла с перуанското крило Хеан Деса, дошъл със статута на “най-скъпоплатения на “Герена”. В графата на напускащите вероятно ще е и 30-годишният защитник Сърджан Лукин. Румънецът е записал едва 3 срещи в първенството от началото на сезона в Първа лига, а неговата заплата също е сред високите в клуба.

След идването на Спас Русев в “Левски” се очакваше шампионските амбиции на “Левски” да бъдат подплатени и с нови сериозни покупки. На този етап обаче сериозни пари за заплати на попълнения няма да бъдат харчени.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ