Само в 7DniFutbol.bg

“Синият” оазис се превърна в пустиня и никой не иска да го лъжат защо!

7 Dni Futbol16.12.201681

Феновете на Левски заслужават да знаят истината за случващото се в любимия им клуб. Още повече при настоящата ситуация. Защото от доста време на “Герена” се обещава светло бъдеще -още от края на 2011-а, когато Тодор Батков анонсира, че Иво Тонев ще става председател на УС на клуба, и обяви силен спонсор. За кратко Левски бе като оазис, но след това бавно се превърна в пустиня. Или, както казва Мъри Стоилов – сега Левски щеше да е империя, ако Батков можеше да мисли далновидно. Наложи се привържениците да спасяват и сами да организират 100-годишния юбилей. През пролетта на 2015-а отново те събираха средства, за да може клубът да не загуби професионалния си лиценз. И всъщност те свършиха най-много работа Левски все още да се държи на повърхността…

Всеки собственик на сините обявява колко средства е налял. Един изтъкваше, че си плаща като поп, втори тръбеше, че всичко е прозрачно, а третият все още не е теглил чертата, но след като съобщи за дългове от около 20 милиона лева, е на път да си тръгне скоропостижно.

В момента бюджетът за заплати на клуба е около 400 хиляди лева на месец, дълговете към НАП са в размер на около 3.9 милиона лева. Тези за сектор А, който дълго още ще стои без козирка, не се знаят. Но поне уж трябва да се плащат в следващите 10 години. А свежи средства видимо няма, при 500 зрители приходите едва ще покрият тока и охраната.

Ако Спас Русев има намерения да си тръгва, трябва да каже. Ако те са други -пак е редно да съобщи. Само с телеграфни съобщения в пощенски кутии няма да стане. Защото акциите на Левски в последните години се прехвърлят безплатно, по-скоро се подхвърлят като горещ картоф от нечия ръка в друга. Уж всеки милее, но по-скоро пилеее. И както казват по телевизията, никой не може да извади кестените от огъня. Затова и дълговете, вместо да намаляват, май се увеличават. От недомлъвки и смели обещания всички видяхме докъде го докара друг роден колос.

От ръководството на Левски дължат отговори. И то веднага! Въпреки че “Герена” отдавна се е превърнал в бастион на недомлъвките. Явно никой не иска да бъде лъган и затова и на последния домакински мач на отбора нямаше и 500 души.

Янаки Димитров, “Тема спорт”

коментар

 • КОКО

  05.01.2017 at 16:06

  ТОЗИ ОБОР НЯКОГА ДА Е БИЛ ОАЗИС??
  НЯМАМ СПОМЕН.
  НИКАКВИ УСПЕХИ
  ЕВРОПОЗОРИ
  НАЙ МАЛКО ПУБЛИКА
  СТАДИОН КАТО АРЕНА ЗА ГЛАДИАТОРИ
  ОАЗИС СА САРАИТЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ КОИТО УЖ БЕЗВЪЗМЕЗДНО СИ ПРЕХВЪРЛЯХА АКЦИЙ…..И НАКРАЯ ХОП 20 МИЛИОНА ДЪЛГ,АМА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВИ 20 МИЛИОНА,АКО СА ВИЕТНАМСКИ ДОНГИ Е ДОБРЕ,АМА МАЙ СА ДРУГА ВАЛУТА
  ДА ГО МАХАТ ТОЯ ОБОР. НА НИКОЙ НЯМА ДА МУ Е МЪЧНО

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ