Само в 7DniFutbol.bg

Разбиващ чичо Венци в края на 2016 г.! Размаза мощно Домусчиев, Лудогорец, съдиите, всички!

7 Dni Futbol14.12.2016150

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи изключително интересен анализ на есенния дял в Първа лига. Членът на Изпълкома не пожали нито един от участниците в процесите в родния футбол и размаза от критики всички, начело с Лудогорец.

“Новият формат е уникална простотия. Някакво 6+8-15+2. Измишльотина на един ваш колега. По-добре да си стои и да изпълнява това, което му каже президентът. Щял да повиши посещаемостта – сега на някои мачове има по 10-15 човека”, разясни Стефанов.

След това босът на Славия бе помолен да коментира изказването на треньора на Локо Пд Едуард Ераносян, който заяви, че Лудогорец ще е абсолютен хегемон през следващите години.

“Единственият арменец, който се е занимавал с тежък физически труд, е Нуир Нурикян. Другите са тарикати. Разбирам какво иска да каже.

Ако всички ние си играем на стадионите, ако мачовете не са по кефа на един ваш колега, който по-лесно ще го прескоча, отколкото да го заобиколя, ако правилата важат еднакво за всички отбори – сега мачът Монтана-Лудогорец е отложен, не знам за кога, за следващото първенство…

Не може да те накарат да пътуваш от София до Каварна, защото Каварна е мястото, където да играят варненски и софийски отбори… Следващия мач могат да ни пратят в Дуранкулак.

Защо отмениха правилото за млади футболисти? Нека Лудогорец си играе в Европа с когото поиска, но в България да пуска двама млади български футболисти. Така всички отбори ще са равнопоставени и ще е по-справедливо.

Лудогорец може пак да бъде шампион, но заслужено. Защитавайте това да има български футболисти. Сега го има в Румъния и Хърватска. Ние обаче го отменихме, защото пречим на мегаломанските амбиции на един човек. Нека отстранят Копенхаген. И аз го искам. Добре, нямам нищо против, но нека бъдем справедливи.

Не виждате ли, слепи ли сте, това е в ущърб на българския футбол”, добави Венцеслав Стефанов, който допълни, че в крайна сметка клубовете не могат да се задължат да пускат българи за сметка на чужденци.

“Ти не можеш да кажаш, че няма да играе французин или испанец за сметка на българин. Това не може да стане, защото нарушаваме европейската конвенция. Но един чужденец ти излиза колкото двама българи, които в никакъв случай не са по-слаби от него”, разясни президентът на Славия.

Стефанов не пропусна да коментира и все по-сериозната намеса на феновете в делата на футболните клубове.

“Понеже много фенове започнаха да се бъркат в българския футбол, затова го докарахме дотам. Къде спаха феновете на ЦСКА, че не виждаха лупингите на Лупи за 2,3,7 млн.? В Левски не знам как е, но има някакви стадиони “кабрио”. Феновете на Локо, на Ботев правиха някакви неща…”

Относно съдийството в родното първенство, Венци Стефанов коментира:

“Ооо, оттам трябваше да почнем. Последните 1-2 години имаше подобрение в съдийството. За мен Петров се справяше добре, но ръцете му бяха вързани. Дойде някакъв голям специалист, Марк Бата, който започнахме да викаме, че е казал това, казал онова. Но той не е в кухнята на българското съдийство. В Разград трябва да ти строшат краката, за да ти свирят нарушение. Има 3-4 момчета, които не трябва да стъпват в българското съдийство – или са некадърни, или зависими.

Махнахме Вихрен Манев, но онзи ден го виждам на мач на Славия. Бил зад вратата. Видяхте Николайчо (б.а. говори за срещата Монтана-Верея)как взе зад вратата три точки на Монтана. Онзи ден Ставров, който фитнеса му станал втора специалност, станал як като бик, знам на коя църква се кръсти, не дава три дузпи (б.а. говори за срещата Черно море – Дунав)…Според вас не ги ли е видял?

Най-некадърните са синове на бивши съдии и най-много ги бутат напред”, завърши президентът на столичани.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ