Само в 7DniFutbol.bg

Левски се разделя с трима, за да спести 100 бона

7 Dni Futbol12.12.201670

Ръководството на Левски ще спести около 100 хиляди лева на месец, ако успее да се раздели с тримата най-скьпоплатени чужденци в отбора, разбра “Тема Спорт”. Това са защитниците Сърджан Лукин и Симон Сандберг, както и крилото Хеан Деса. И тримата са със статут на резерви в тима, а това не се харесва на собственика Спас Русев, на когото тези харчове за заплати не му изглеждат разумни. Затова и до края на годината ръководството на сините ще трябва да се опита да постигне някаква договорка с триото.

Най-лесно разрешима изглежда ситуацията със Сърджан Лукин. Причината е, че контрактът му изтича след половин година. Той пристигна на ‘Терена” в началото на 2016 година. През пролетта веднага се утвърди в титулярната единайсеторка. В края на лятната  подготовка  обаче  румънецът се контузия, а Димитър Пиргов и Александър Александров изградиха солиден тандем. Така Лукин се оказа излишен. Сините са съгласни да го продадат срещу минимална сума. Ако купувач за 30-годишния бранител не се намери, то ще му бъде предложено да скъса договора си.

Положението със Симон Сандберг и Хеан Деса обаче е доста по-комплицирано. Двамата пристигнаха на ‘Герена” през лятото и имат договори за още 2,5 години. За шведа Сандберг Левски плати около 200 хиляди евро на местния Хекен. Симон е единственият, който бе привлечен с трансферна сума. До момента има 4 срещи в Първа лига и две за купата. Той не успява да се аклиматизира и ръководството търси вариант да го даде под наем. В противен случай ще трябва да му плати голяма неустойка, за да разтрогне. Същото важи и за Хеан Деса. Перуанецът напоследък дава признаци на пробуждане. Но до тук приносът му към състава е много малък – една асистенция в шампионата за 1:0 над Славия и един гол за купата във вече решен двубой с втородиви-зионния Царско село.

Ако успее да се раздели с тримата и да намали бюджета за заплати, Левски може да привлече един-двама по-скьпоплатени играчи през зимата. В противен случай такива футболисти от чужбина няма да бъдат взимани.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *