Само в 7DniFutbol.bg

Скандално разкритие от акционер в Левски! Адвокатът на Пеевски излъгал клуба с 13,5 млн. лева

7 Dni Futbol10.12.2016140

Феновете на Левски и целият клуб са станали жертви на огромна лъжа за 13,5 млн. лева, пробутана им за чиста монета от адвокат Александър Ангелов, който в общественото пространство е по-известен като личният юрист на Делян Пеевски. За шашмата разкри председателят на тръст “Синя България” Илия Козарев.

“Парите от спонсорския договор с “Виваком” за първите 2 години вече са изхарчени. Бюджетът за 2016 година се прие през юни, след като ние от тръста още от януари питаме откъде идват парите и за какво ще се харчат. Иво Тонев ни каза: “Спокойно, ще има пари”. Александър Ангелов ни показа писмо, в което пише, че “Виваком” ще си изпълни задължението и ще даде 13,5 милиона лева съгласно решението на Общото събрание от ноември 2015 г., когато беше увеличен капиталът на клуба именно за да бъдат дадени акции на компанията. Когато Спас Русев дойде, каза: “Няма такова решение на акционерите на “Виваком”! А на базата на това писмо Левски увеличи бюджета за заплати и взе скъпо платени футболисти като Деса, Лукин и Сандберг. Сега те се оказват ненужни”, обяви Козарев пред “Тема спорт”. Той се съгласява и, че липсата на вяра в отбора на “сините” е голям провал.

“А същевременно публиката на Левски се е разцепила на фракции. Когато има проблеми, всеки си има своето решение – “Аз съм прав, ти не си прав”. Поради тази причина и стадионът е празен, как ще го изплащаме… Ако има повече мачове като тези с Лудогорец и Марибор, ще стане. Много бързо ще се върне, ако станем шампиони. Хората не идват, защото им е писнало от всички неразбории. Това беше и формалният повод на срещата със Спас Русев – какво да се направи, за да се пълни отново стадионът. Два са факторите – какво предлагаш и къде го предлагаш. Не е само да отидеш на мач, но и да ти е удобно, да можеш да си заведеш детето, да не те вали дъжд, да можеш да хапнеш и пийнеш. И другото е – какво показва отборът. Играта е по-важният фактор”, коментира още Илия Козарев и отговори на нападките на бившите собственици, че след като имат акции, феновете също трябва да наливат пари в клуба.

“Всеки левскар, който дава минимум 7 лева за билет всеки един мач, е дал повече лични пари от Спас Русев или от Иво Тонев. Те дават от своите фирми, но не си вадят пари от джоба. Пари даваме ние, левскарите. А ако ни няма нас като фенска маса, ще дойде ли някой да рекламира в този клуб? Привържениците са капиталът на Левски. И от нас зависи съдбата на любимия ни клуб.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ