Само в 7DniFutbol.bg

Легенда на Левски разсипа сините и обяви: Само Наско Сираков може да оправи клуба

7 Dni Futbol08.12.201670

В последно време Иван Вуцов все по-рядко говори за Левски. Славният играч и треньор на сините следи процесите в клуба, но остава в страни от прожекторите, запазвайки мнението за себе си. Вчера той все пак се съгласи да отговори на въпросите на “Тема Спорт” за тима от “Герена” и ситуацията в българския футбол. От тона му се усеща голяма болка за случващото се в Левски, а той самият не е особено обнадежден за бъдещето на клуба. Вуцов е категоричен обаче, че място на “Герена” задължително трябва да има за Наско Сираков.

Показва ли Лудогорец на другите отбори, най-вече на Левски и ЦСКА, как трябва да се правят нещата?
– Те отдавна показаха, че по отношение на представянето си в европейските турнири нямат равни на себе си от българските отбори. И това е от доста време назад в годините. Такава хегемония скоро едва ли ще има.

Като казахте за хегемонията, деветте точки аванс могат ли да бъдат наваксани от Левски?
– Трудно, а те няма и да ги гонят. Няма да стане. Според моментното състояние няма шанс Левски да догони Лудогорец Не виждам как. Левски с нищо не показват, че ще търсят да застигат противника. А и мачовете намаляват.

Болно ли ви е за това, което се случва в Левски?
– Не са приятни нещата. Явно в Левски боледуват. Аз мислех, че с новия спонсор ще вържат бюджета, ще стъпят на други коловози, но излиза, че не е така. Все някой им е крив.

Левски заложи на млад треньор в лицето на Елин Топузаков. Ще се справи ли той, или липсата на опит ще си каже думата?
– Той е в една безпътица. Не знае какво да прави момчето. Най-малка е вината в него. Трябва да се търси на друго място.

Стадионът не се очертава да има скоро козирка. Преди да бутнат стария сектор А през 2013 година, казахте, че с взрива само ще изплашат гаргите в квартала…
– Там не зная на какво ниво са нещата. Само чувам, че няма да правят козирка. Нямам представа. Левски имаше едно прилично съоръжение, което можеше да го козметират, за да стане нещо хубаво. Да, новият сектор А е хубав, но за такова нещо се иска да имаш финанси, а и отбор. Направихме голяма, хубава трибуна, но тя остана празна. В момента реално Левски няма финанси, няма и отбор…

Как виждате нещата в бъдеще?
– Така е – няма предпоставки, които да издърпат клуба. Положението е сложно.

Как ще коментирате ситуацията с Люпко Петрович, който каза, че си тръгва от Левски заради проблеми, но преди дни пое тим във Виетнам?
– Не е от проблемите. Явно се опари. Видя, че го лъжеха и не му се урежда това, което иска. Може би усети накъде отиват нещата.

Одобрявате ли факта, че толкова бързо пое друг отбор?
– Не. Не го одобрявам, защото отиде от трън, та на глог. Какво ще търси във Виетнам?! Какво ще направим там… Аз не съм чувал нищо за виетнамския футбол. Чувал съм, че са бойци, че имат много войници.

Има ли лек за Левски?
– Час по-скоро Наско Сираков трябва да намери място в Левски. Място там има и за Андрей Желязков да се върне. Това са двамата, които могат да направят нещо добро за Левски, да обединят усилията на всички и да има човек, към когото да се обръщат. В момента такива фигури на “Герена” липсват. Тежка ще е работата.

Познавате ли Спас Русев и имали ли сте контакти с него?
– Слабо го познавам. Имах много надежди, като чух какъв човек е и какво може да направи. Но сега, като слушам какво става, и мерките, които той взема, с нищо не допринасят. Не се вижда, че се прави нещо, което да бъде положително за в бъдеще. Тъпче се на едно място.

Кой трябва да поеме Левски? От клуба обявиха, че гласуват доверие на Елин Топузаков…
– За това няма да ме питате мен. Не искам да се ангажирам по темата. Имам мое мнение, но ще си го запазя. Има други хора, които да казват и да решават.

Какво е мнението ви за назначението на Петър Хубчев за селекционер на националния отбор и какво да очакваме от него?
– Мисля, че Хубчев е добро начинание, което започнаха от футболния съюз. Немски възпитаник. Сериозен човек е. Дано да успее. Пожелавам му късмет и националният отбор да тръгне нагоре под негово ръководство.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ