Само в 7DniFutbol.bg

Изпратиха Машадо с фланелки на ЦСКА и №84

7 Dni Futbol06.12.201630

Семейството на Фелипе Машадо избра номера му в ЦСКА, за да направи специални фланелки за поклонението пред ковчега му на стадиона на Гремио в Порто Алегре. Повечето от опечалените бяха с фланелки с номер 84 и в зелено, цвета на Чапекоензе. Сред тях обаче имаше и тениски на ЦСКА. Фелипе игра с този номер в България, защото е роден през 1984 година. В последния си отбор Чапекоензе той бе с №15. За първи път толкова фенове на Интернасионал дойдоха на стадиона на кръвния враг. Фелипе е ритал като 9-годищен за Гремио, след което се е преместил в Интер. На поклонението бяха показани и екипите на всички отбори, в които е играл Фелипе, като този на ЦСКА бе начело.

“Още не мога да повярвам”, каза баща му Осмар. “Това, че толкова хора от цял свят ни подкрепиха, означава много. Получих съобщения от такива, които никога не съм познавала или контактувала. Това дава сила”, каза съпругата му Алине пред медиите.

“Никога няма да забравя усмивката му. Виждате колко много хора се усмихват при такава трагедия”, каза сестра му Пресилия Петкоф Машадо, която носи българските корени в семейството. Тялото на Фелипе бе кремирано веднага след поклонението, като урната му ще бъде положена в родното му село Граватай.

Лошата новина е, че състоянието на защитника Нето се влошава. Първоначално лекарите смятаха, че той ще се възстанови напълно и дори ще може да се върне на терена. Това обяви баща му. Той обаче е получил белодробно възпаление и отново е на командно дишане. Все пак медиците се надяват да овладеят инфекцията, защото е открита навреме. Вратарят Джексън, който е с ампутиран десен крак, написа първото си съобщение в социалните мрежи след катастрофата. Той обяви, че ще се върне на стадиона, за да окуражава своите съотборници.

Ейдур Гудьонсен стана поредният, който пожела да подсили Чапекоензе през следващия сезон в бразилското първенство. Преди това Роналдиньо и Хуан Роман Рикелме обявиха, че са готови да облекат зеления екип. Феновете на Чапекоензе силно подкрепят идеята Роналдиньо да подсили отбора им.

“24 часа”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ