Само в 7DniFutbol.bg

Белчев: В края на годината нервите са опънати, но възможностите ни са много по-големи! ЦСКА ще завърши пред Левски!

7 Dni Futbol05.12.201650

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев е сигурен, че “червените” ще завършат сезона в Първа лига на по-предно място от Левски. Временният наставник на тима говори пред BiT непосредствено след победата с 2:0 над Пирин в неделя вечер, като категорично заяви, че ако е бил зачеркнал Борис Галчев, то той е нямало да попадне в състава за двубоя с Орлетата.

“Момчетата доста се стараха за победата над Пирин, но мисля, че възможностите ни са много по-големи. Надявам се да покажем по-добри игри и да зарадваме феновете. Нека проблемите, от които са се оплакали играчите, да си останат в съблекалнята.

Дали ще налагаме младите, зависи само от тях – всеки, който покаже добри игри и професионализъм, ще получи шанс. Става дума за ЦСКА, за гранд, не за аматьорско поведение. Такова засега няма, дано да е така и занапред.  Със сигурност на някои нервите са опънати, при други има умора, но трябва да се справим с това и да изиграем двата оставащи мача, да завършим успешно полусезона. Когато поех отбора си поставих за цел 12 точки и ще го искам от футболистите. Сега първо мислим за Локо ГО, после за Дунав. Сам съм си поставил за цел 4 победи, не го е поискало ръководството от мен това нещо.

Във втория отбор има млади момчета, които тепърва ще показват, че имат място в ЦСКА. На младите малко им трябва, за да литнат във въздуха и  да се помислят едва ли не за световни звезди, някои ги тресе звездоманията. Има време за всичко. Най-добре за ЦСКА ще бъде да играят млади футболисти, но това става трудно.

За мен отборите в първенството са равностойни и няма голяма разлика. По-мотивираният и концентрираният печели мачовете си. ЦСКА има нужните футболисти и качества, за да измести Левски и да бъде пред тях. Надявам се и съм сигурен, че ще бъде така накрая на сезона”, сподели Белчев и с усмивка даде уклончив отговор на въпрос дали иска да остане начело на “червените” за постоянно.

“Всеки треньор иска да води ЦСКА, но дали ще остана за постоянно ще реши ръководството. Сега играем мач за мач, да минат оставащите два и после ще видим какво ще преценят шефовете, от тях зависи дали ще съм аз или ще е някой друг”, завърши Стамен Белчев.